Η τρομερή εμφάνιση του Σαλισού κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι! (vids)

Ο Γκανέζος αμυντικός έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ζωής του, βάζοντας δύσκολα στους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι με τις τρομερές τοποθετήσεις του και το πάθος με το οποίο αντιμετώπιζε κάθε αντίπαλο, αφήνοντας τον ποδοσφαιρικό κόσμο με το στόμα ανοιχτό.



Η τρομερή εμφάνιση του Σαλισού κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι! (vids)

Η Σαουθάμπτον πήρε τεράστιο βαθμό απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, κρατώντας την ισοπαλία (1-1) με νύχια, με δόντια και… δοκάρια. Όσο και αν προσπάθησαν οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα να βρουν το γκολ που θα τους έδινε τους τρεις βαθμούς και το 13/13 στα τελευταία παιχνίδια, δεν το κατάφεραν. Και ένας από τους λόγους, ο κυριότερος, ήταν ο Μοχάμεντ Σαλισού.

Ο Γκανέζος κεντρικός αμυντικός πραγματοποίησε το παιχνίδι της ζωής του, βοηθώντας την ομάδα του να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην υπερηχητική Σίτι. Ο μόλις 22 ετών στόπερ έκανε τα περισσότερα τάκλιν στον αγώνα (7), αναχαίτισε τους αντιπάλους του πιο πολύ από κάθε άλλον (4) ενώ έβαλε στοπ στα σουτ των «πολιτών» τρεις φορές, τα περισσότερα από τον καθένα.

Παράλληλα, κατάφερε να νικήσει 9 μονομαχίες, 2 εξ αυτών στον αέρα ενώ κέρδισε και 4 φορές την μπάλα, αποφορτίζοντας την άμυνα της ομάδας του. Τα στατιστικά του, όμως, δεν σταματούν εκεί. Κανένας παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι δεν κατάφερε να τον περάσει ενώ ο Γκανέζος αμυντικός δεν υπέπεσε ούτε σε μία παράβαση φάουλ σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Πλέον, ο 22χρονος στόπερ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα κοψίματα σε ολόκληρη την Πρέμιερ Λιγκ με 53, τουλάχιστον 10 περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη του πρωταθλήματος.

Όπως ήταν φυσιολογικό, η εμφάνισή του τού «χάρισε» το βραβείο του MVP ενώ οι συμπαίκτες του δεν σταμάτησαν να τον «πειράζουν» μετά το τέλος του αγώνα για τα κατορθώματά του.

 

 


Στράτος Μαρίνος