Ο Σαλισού «έσπασε» το νικηφόρο σερί της Σίτι και έδωσε ξανά ελπίδες στη Λίβερπουλ! (vids)

Με τον Μοχάμεντ Σαλισού να πραγματοποιεί το παιχνίδι της ζωής του, η Σαουθάμπτον πήρε παλικαρίσια ισοπαλία με 1-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι και έδωσε τη δυνατότητα στους φίλους της Λίβερπουλ να ονειρεύονται και πάλι για το πρωτάθλημα. Οι «άγιοι» άνοιξαν το σκορ στο 7ο λεπτό με τον Γουόκερ-Πίτερς και το μόνο που κατάφεραν οι Πρωταθλητές Αγγλίας ήταν να ισοφαρίσουν στο δεύτερο μέρος με τον Λαπόρτ, χάνοντας το νικηφόρο σερί 12 αγώνων που κρατούσαν μέχρι σήμερα.



Ο Σαλισού «έσπασε» το νικηφόρο σερί της Σίτι και έδωσε ξανά ελπίδες στη Λίβερπουλ! (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι ταξίδεψε στο Σεντ Μέρις για να πάρει εκδίκηση για την «λευκή» ισοπαλία του πρώτου γύρου στο Έτιχαντ απέναντι στη Σαουθάμπτον αλλά και για να βρει μία ακόμη εύκολη νίκη και να φτάσει τις 13 σερί στην Πρέμιερ Λιγκ.

Όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν την ίδια άποψη και από νωρίς στο ματς έβαλαν δύσκολα στους «πολίτες». Μόλις στο 7ο λεπτό, ο Γουόκερ-Πίτερς πάτησε περιοχή, έγινε αποδέκτης της μπάλας και από πολύ δύσκολη θέση πλάσαρε εντυπωσιακά τον Έντερσον για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Σίτι προσπάθησε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον στην Αγγλία, να κρατήσει μπάλα και να βομβαρδίσει την αντίπαλη άμυνα με ευκαιρίες και το κατάφερε… εν μέρει. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα ανέβασαν το ποσοστό κατοχής τους στο 80% όμως η πολυπρόσωπη άμυνα των «αγίων» δεν τους άφησε κανένα περιθώριο να γίνουν απειλητικοί.

Η πρώτη και μοναδική τελική εντός εστίας για τους Πρωταθλητές Αγγλίας στο πρώτο μέος ήρθε στο 38ο λεπτό, με τον Στέρλινγκ να μην μπορεί να νικήσει τον Φόρστερ από τρομερά πλεονεκτική θέση και το 1-0 να παραμένει μέχρι και την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο αναμενόταν πιο δραστήριο και έτσι έγινε. Η Σαουθάμπτον απείλησε στα πρώτα λεπτά με τον Μπρόγια, έχοντας μάλιστα και δοκάρι στο 55ο λεπτό, βάζοντας δύσκολα στην Σίτι. Με δοκάρι απάντησε και ο Ρόντρι, 5 λεπτά αργότερα, δίνοντας το έναυσμα για την αντεπίθεση των «πολιτών».

Στο 65’, ο Ντε Μπρόινε έστειλε τη μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Λαπόρτ και εκείνος νίκησε τον Φόρστερ για να ισοφαρίσει σε 1-1. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι και με τον Βέλγο μεσοεπιθετικό αλλά και με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς αμέσως μετά την ισοφάριση, αγχώνοντας ακόμη περισσότερο τους «αγίους».

Οι «πολίτες» είχαν παράπονα από τον VAR, για την απόφαση να μην καταλογίσει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Ρομέου στον Ντε Μπρόινε στο 78ο λεπτό αλλά ούτε και στο πάρα πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Άρμστρονγκ στον Λαπόρτ που θα μπορούσε να δοθεί κόκκινη κάρτα.

Οι φάσεις που δημιουργούσαν οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα, προμήνυαν ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο αυτό δεν ήρθε στα εναπομείναντα λεπτά και η Σαουθάμπτον έγινε η πρώτη ομάδα στη φετινή σεζόν που κατάφερε να κόψει βαθμούς και στα δύο «ραντεβού» της απέναντι στην Πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν με διαφορά ο Σαλισού, με τον κεντρικό αμυντικό των «αγίων» να βρίσκεται παντού και να απομακρύνει κάθε κίνδυνο για την εστία του Φόρστερ, δίνοντας στην ομάδα του ένα τεράστιο αποτέλεσμα.

Πλέον, η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στο +12 από τη 2η Λίβερπουλ, όμως οι «ρεντς» έχουν αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια λιγότερα, με τη διαφορά να πέφτει και να επιτρέπει στην κόκκινη πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ να ονειρεύεται.

 
 

 


Στράτος Μαρίνος