Ο Τζέραρντ «πόνεσε» την Έβερτον και ως προπονητής! (vid)

Στην επιστροφή του στο «Γκούντισον Παρκ», αυτή τη φορά ως προπονητής μετά τις μάχες του με την Έβερτον ως μέλος της Λίβερπουλ, ο Στίβεν Τζέραρντ προκάλεσε ξανά πόνο στα «ζαχαρωτά», με το 1-0 της Άστον Βίλα στο «Γκούντισον Παρκ»! Αντικείμενα από την εξέδρα χτύπησαν τους νικητές στους πανηγυρισμούς τους για το γκολ του Μπουεντία...   



Ο Τζέραρντ «πόνεσε» την Έβερτον και ως προπονητής! (vid)

Η Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ και του Λούκας Ντιν που επέστρεψε στο «Γκούντισον Παρκ» ως αντίπαλος και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο της Έβερτον, κατάφερε να προηγηθεί στο καλύτερο, χρονικά, σημείο. Ακριβώς πριν την ανάπαυλα.

Μέχρι εκείνο το σημείο το παιχνίδι είχε δύναμη και είχε και την Έβερτον να προσπαθεί να βάλει ένταση και να βγει στην επίθεση, με την φούρια της παρουσίας του Ντάνκαν Φέργκιουσον στον πάγκο και την επιθυμία για καλό αποτέλεσμα στο νέο ξεκίνημα.

Οι «χωριάτες» έδειξαν ένα μεγαλύτερο ποσοστό επιθετικών προθέσεων, απειλώντας απειλώντας αρχικά στο 13' με ένα χαμηλό σουτ του Μπουέντια.

Η Έβερτον που σε αντίθεση με την εποχή του Μπενίτεθ έδειξε σημάδια έντασης και πίεσης, στο 28' θα μπορούσε να έχει προηγηθεί αν ο Ντουκουρέ δεν έκανε κάκιστη πάσα προς τον Ριτσάρλισον αντί να τον βγάλει μόνο του κόντρα στον Μαρτίνες. Κι αφού στο 45' + 1' ο Πίκφορντ απέκρουσε την κεφαλιά του Κουτίνιο, από την εκτέλεση κόρνερ του Ντιν ο Μπουέντια με πανέμορφη γυριστή κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τη Βίλα!

Η Βίλα μετά την ισοπαλία (2-2) με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ακόμα κι αν ο Φιλίπε Κουτίνιο στην πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα δεν πρόσφερε σχεδόν τίποτα, κατάφερε να πάρει το πρώτο «τρίποντο» μετά από τις 14 του Δεκέμβρη.

Δίχως νίκη στο πρωτάθλημα από τις 6/12 παρέμεινε η Έβερτον που προφανώς αντιμετωπίζει πλέον κινδύνους στα χαμηλά και αγχώνεται για τις θέσεις της επικίνδυνης ζώνης...

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Πίκφορντ, Κένι, Μίνα, Χόλγκεϊτ, Γκόντφρεϊ, Τάουνσεντ (56' Γκόρντον), Ντουκουρέ (65' Ονιάγκο), Αντρέ Γκόμες (51' Άλαν), Γκρέι, Ριτσάρλισον, Κάλβερτ – Λιούιν

Άστον Βίλα: Μαρτίνες, Κας, Κονσά, Μινγκς, Ντιν, ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουίζ, Ράμσεϊ, Μπουεντία (90' + 1' Χάους), Γουότκινς (79' Ινγκς), Κουτίνιο (74' Τσικουεμέκα)

Κώστας Ζάλιαρης