Έσβησαν τα φώτα, έλαμψε ο Σάρτζεντ και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη η Νόριτς!

Με πρωταγωνιστή τον Σάρτζεντ που σκόραρε τόσο με κανονικό φωτισμό, όσο και σε πιο... ατμοσφαιρικό σκηνικό λόγω του προβλήματος στους προβολείς του Vicarage Road, η Νόριτς πήρε πολύ μεγάλη νίκη με το τελικό 3-0 απέναντι στη Γουότφορντ! Η ομάδα του Ντιν Σμιθ πέρασε δύσκολο πρώτο ημίχρονο, όμως βρήκε τα πατήματά της στο δεύτερο μέρος και με το «τρίποντο» βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη!  



Έσβησαν τα φώτα, έλαμψε ο Σάρτζεντ και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη η Νόριτς!

Η Γουότφορντ ήθελε πολύ το ματς. Έπιασε τη Νόριτς από τον λαιμό. Την έκλεισε στο μισό γήπεδο. Όμως, δεν είχε καλές επιλογές. Δεν μπορούσε καν να φτιάξει κλασσική ευκαιρία για γκολ. Και δεν ήταν μονάχα η άμυνα της ομάδας του Ντιν Σμιθ αλλά και οι λανθασμένες αποφάσεις που έπαιρναν οι παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι. Είναι ενδεικτικό πως η πρώτη τελική στο στόχο ήρθε στο 32ο λεπτό από την κεφαλιά του Σαμίρ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με τη μπάλα να καταλήγει πανεύκολα στα χέρια του Γκαν.

Λίγο πριν φύγει το πρώτο μέρος ο Ζοάο Πέδρο κατάφερε να προκαλέσει ανησυχία στα καρέ των «καναρινιών» περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μέχρι εκείνο το σημείο. Όμως, έκανε κάκιστο τελείωμα και τσακώθηκε με τον Κινγκ που δικαίως χτυπιόταν δίπλα του για την πάσα που δεν πήρε ποτέ. O Πέδρο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έκανε κι ένα αριστερό σουτ που έφυγε πολύ ψηλά, για να έρθει από το πουθενά το γκολ της Νόριτς! Ο Πούκι πίεσε πολύ σωστά δυο αντιπάλους για να κλέψει εν τέλει την μπάλα στα όρια της γραμμής του άουτ και γύρισε στον Σάτζεντ που με το τακούνι αφού το σώμα του είχε φύγει μπροστά από τη μπάλα, έκανε το 1-0 στο 51ο λεπτό!

Πάνω που ξεκίνησε ν' αντλεί ψυχολογία από το προβάδισμα η Νόριτς, ένα πρόβλημα στους προβολείς έκοψε τη φόρα και των δύο ομάδων στο 60'. Έπειτα από ένα δεκάλεπτο δίχως δράση ο Μάικ Ντιν πήρε απόφαση να συνεχιστεί το ματς κι ας μην είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, αφού υπήρχε αρκετός φωτισμός ώστε το ματς και οι ποδοσφαιριστές να μην επηρεάζονται. Και με την επανέναρξη η Νόριτς έκανε και το 2-0! Ο Σάρτζεντ ξανά με κεφαλιά στο 74' από σέντρα του Ράσιτσα που ήταν Onside έκανε έδωσε προβάδισμα ασφαλείας στους φιλοξενούμενους στο Vicarage Road.

Τα πράγματα έγιναν πλέον πολύ χειρότερα όταν στο 77' ο Ντένις αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Ο Ερνάντες στο 81' είχε διπλή ευκαιρία μήπως και κατάφερνε να ξαναβάλει τους «hornets» στο παιχνίδι. Αυτό έδωσε λίγο θάρρος στην ομάδα του, ο Σισοκό στο 90' ήταν οφσάιντ στην κεφαλιά με την οποία σκόραρε για τη Γουότφορντ και τελικά έγινε το 3-0 για τη Νόριτς για να μπει οριστικό τέλος! Στο γύρισμα του Άιντα στο 90' + 2' από δεξιά, ο Κούτσκα έβαλε το πόδι άτσαλα και σημείωσε το αυτογκόλ για να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Κώστας Ζάλιαρης