Αντέστρεψε την κατάσταση ο Μπέργκβαϊν και παραμένει στην Τότεναμ!

Πιθανή έμοιαζε η αποχώρηση του Στέφεν Μπέγκβαϊν από την Τότεναμ κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά τα δύο γκολ του και η επική ανατροπή των Λονδρέζων επί της Λέστερ φαίνεται πως αντέστρεψαν την κατάσταση.



Αντέστρεψε την κατάσταση ο Μπέργκβαϊν και παραμένει στην Τότεναμ!

Δεν είναι παράλογο να θεωρήσει κανείς πως ένα πολύ καλό ματς ενός ποδοσφαιριστή είναι ικανό για να αντιστρέψει μία αρνητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ένα ματς με γκολ, ασίστ και νίκη ιδανικά, στην χειρότερη περίπτωση θα τον καθιστούσε σημαντικό, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.

Ακριβώς αυτό συνέβη στην περίπτωση του Στέφεν Μπέργκβαϊν, ο οποίος ήταν στην πόρτα της εξόδου της Τότεναμ, αλλά έμελλε να επιλεγεί από τον Αντόνιο Κόντε, για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης των Λονδρέζων με την Λέστερ, με το σκορ στο 2-1.

Ο Ολλανδός μπήκε στο ματς με στόχο να αλλάξει την δική του εικόνα, αλλά και αυτή της ομάδας του. Εν τέλει, όχι απλώς το κατάφερε αλλά με τα γκολ του συνέβαλλε σε μία από τις πιο επικές ανατροπές στην ιστορία της Premier League.

Το 2-1 του 94ου λεπτού έγινε 3-2 στο… 96’ και ο Μπέργκβαϊν φαίνεται πως διόρθωσε με… δύο κομβικά γκολ τα κακώς κείμενα που είχαν δημιουργηθεί ως προς το πρόσωπό του. Όλα δείχνουν πλέον πως βγαίνει από την λίστα των ποδοσφαιριστών που ήταν υπό παραχώρηση στην Τότεναμ και πως παραμένει στο Βόρειο Λονδίνο, τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι.

Αν αυτός ήταν ο στόχος, το ταξίδι στο «Κινγκ Πάουερ» αποδείχθηκε ευεργετικό. Και από όσα είδαμε στον… έξαλλο πανηγυρισμό του, μάλλον και ο ίδιος αντιλήφθηκε το επίτευγμά του!

Δημήτρης Μανάκος