Η Λέστερ προηγείται, ο Κέιν ισοφαρίζει και η παράδοση του ημιχρόνου συνεχίζεται στο «Κινγκ Πάουερ»!

Όλοι πολύ φυσιολογικά στέκονται στην τεράστια ανατροπή που έβγαλε από το «καπέλο» η Τότεναμ απέναντι στην Λέστερ στο «Κινγκ Πάουερ», γυρνώντας το ματς μέχρι το 97' από το 2-1 υπέρ των «αλεπούδων» στο 94'! Τι συνέβη όμως μέχρι και την λήξη του πρώτου μέρους; Ό,τι ακριβώς γίνεται τα δύο τελευταία χρόνια, σε αυτό το γήπεδο… Οι γηπεδούχοι προηγούνται και ο Χάρι Κέιν ισοφαρίζει!



Η Λέστερ προηγείται, ο Κέιν ισοφαρίζει και η παράδοση του ημιχρόνου συνεχίζεται στο «Κινγκ Πάουερ»!

Θα ήταν παράλογο αν στεκόταν κανείς στην παράδοση του ημιχρόνου ανάμεσα στην Λέστερ και την Τότεναμ, και όχι στην επική ανατροπή των «spurs» μέσα σε 90 δευτερόλεπτα, η οποία ξεπέρασε χρονικά και τον «άθλο» της Μάντσεστερ Σίτι με την ΚΠΡ, πριν από μία δεκαετία.

Ωστόσο, τι ακριβώς συμβαίνει και επιβεβαιώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο «Κινγκ Πάουερ» όταν ο εκάστοτε διαιτητής σφυρίζει την λήξη του πρώτου μέρους; Η Λέστερ έχει προηγηθεί και ο… Χάρι Κέιν έχει προλάβει να ισοφαρίσει, με τις εναπομείναντες ευκαιρίες να μην οδηγούνται σε γκολ και την ανάπαυλα να επιτυγχάνεται με το σκορ στο 1-1.

Η αρχή έγινε το 2019, αλλά το γκολ του Εντιντί δεν κατοχυρώθηκε από τον VAR, με άμεση συνέπεια το γκολ του Κέιν να στείλει την Τότεναμ προηγούμενη στα αποδυτήρια. Την επόμενη χρονιά, πριν από μερικούς μήνες, ο Τζέιμι Βάρντι ήταν αυτός που έβαλε μπροστά στο σκορ την Λέστερ, με πέναλτι στο 18ο λεπτό.

Τι συνέβη μετά; Το αναπόφευκτο. Ο Κέιν ισοφάρισε στο 41’. Ό,τι ακριβώς δηλαδή, έκανε και χθες. Οι «αλεπούδες» πήραν το προβάδισμα με τον Ντάκα, αλλά ο Άγγλος επιθετικός δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να έχουν το πλεονέκτημα με την λήξη των 45’.

Την μεγάλη ευκαιρία του 10ου λεπτού και το δοκάρι λίγο αργότερα από στατική φάση, διαδέχθηκε ένα εξαιρετικό τελείωμα και το αγαπημένο… 1-1 των δύο ομάδων, έκανε και πάλι την εμφάνισή του.

Όσον αφορά την τελευταία φορά που η Λέστερ επικρατούσε στο ημίχρονο; Γυρνάμε στο 2017, όπου Βάρντι και Μαχρέζ έβαλαν σε θέση οδηγού τις «αλεπούδες», προτού και πάλι ο Κέιν μειώσει στο 79’!

 

 


Στράτος Μαρίνος