Η συμβολή του Ντε Χέα απέναντι στη Μπρέντφορντ του δίνει το βραβείο του MVP! (vid)

Για ακόμη μία αγωνιστική, ο Νταβίντ Ντε Χέα ήταν καθοριστικός κάτω από τα δοκάρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποσόβησε τον κίνδυνο σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις και κράτησε ζωντανή την ομάδα του για να φτάσει εν τέλει στη νίκη.



Η συμβολή του Ντε Χέα απέναντι στη Μπρέντφορντ του δίνει το βραβείο του MVP! (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει τις 300 εκτός έδρας νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ καθώς έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Μπρέντφορντ επικρατώντας με 3-1.

Μπορεί οι Ελάνγκα, Ράσφορντ και Γκρίνγουντ να ήταν αυτοί που πέτυχαν τα γκολ και ο Φερνάντες να μοίρασε δύο ασίστ στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, ο Νταβίντ Ντε Χέα ήταν εκείνος που έθεσε τις βάσεις για την νίκη των «κόκκινων διαβόλων».

Ο Ισπανός γκολκίπερ δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του καθώς δέχτηκε το γκολ από τον Ιβάν Τόνεϊ 5 λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’, όμως πραγματοποίησε 7 αποκρούσεις, με μερικές από αυτές να είναι άκρως εντυπωσιακές.

Παράλληλα, έφτασε τα 81 «στοπ» και πέρασε στην κορυφή της σχετικής λίστας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Λούκας Φαμπιάνσκι της Γουέστ Χαμ. Κατάφερε να δεχτεί μόλις ένα γκολ, την ώρα που οι «μέλισσες» είχαν συνολικά 2,5 xGoals εν αντιθέσει με την Γιουνάιτεντ που δημιούργησε μόλις 1,9, παρά τα τρία γκολ που πέτυχε.

«Χωρίς τον Ντε Χέα μπορεί να ήταν 2-0 ή 3-0. Είναι σαν ένας τοίχος, πόσες φορές έχουμε καθίσει εδώ και το έχουμε πει αυτό;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρίο Φέρντιναντ στην ανάπαυλα του αγώνα.

Ακόμα και ο Τόμας Φρανκ συνεχάρη τον Ισπανό πορτιέρε καθώς όπως τόνισε, σε διαφορετική περίπτωση, η Μπρέντφορντ θα είχε μετουσιώσει σε γκολ αυτές τις ευκαιρίες.

Ο Ντε Χέα βρέθηκε σε ακόμη μία εξαιρετική ημέρα, έσωσε τη Γιουνάιτεντ και δικαιωματικά αξίζει τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης ακόμη και αν μεσοεπιθετικοί των «κόκκινων διαβόλων» συνδυάστηκαν άψογα και στα τρία τέρματα.

 

 


Στράτος Μαρίνος