Παράταση – ανάσα για Γκιγκς που παραμένει μπλεγμένος

Η δίκη στην οποία ο Ράιαν Γκιγκς βρίσκεται κατηγορούμενος για βιαιοπραγία κατά της συντρόφου του, αναβλήθηκε για άλλους επτά μήνες.  



Παράταση – ανάσα για Γκιγκς που παραμένει μπλεγμένος

Η Κέιτ Γκρέβιλ, είχε καταγγείλει τον 47χρονο πρώην υπηρεσιακό κόουτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για σωματική βλάβη εις βάρος της ίδιας και της αδελφής της, οδηγώντας έτσι τον Ουαλό θρύλο από τον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η ακρόαση του Γκιγκς ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Δευτέρα στο δικαστήριο του Μάντσεστερ, όμως λόγω σωρείας δικών που εκκρεμούν, αποφασίστηκε αναβολή έως τις 8 Αυγούστου.

Μάλιστα η δικαστής εξήγησε: «Δυστυχώς είναι αναγκαίο να αφαιρεθεί αυτή η δίκη από τη λίστα. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη δικαστική αίθουσα για αυτή τη δίκη. Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού συσσωρευμένων δικαστικών υποθέσεων, που επιδεινώθηκε από την πανδημία και την ανάγκη κοινωνικής αποστασιοποίησης, αυτή είναι μια κατάσταση που είναι καθημερινή στα ποινικά δικαστήρια».

Από την πλευρά του ο εκ των σπουδαιότερων παικτών στα χρονικά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αρνείται τις κατηγορίες, έχοντας μάλιστα προβεί στην εξής δήλωση: «Σέβομαι απόλυτα τη δικαστική οδό και κατανοώ τη σοβαρότητα των κατηγοριών. Ευελπιστώ να ‘’καθαρίσω’’ το όνομά μου».

Τα λόγια του Γκιγκς προσυπογράφει και ο δικηγόρος του, υποστηρίζοντας πως ο πελάτης του απογοητεύτηκε για την εξέλιξη της ακρόασης, ωστόσο είναι ευγνώμων για τις προσπάθειες που έγιναν ώστε να οριστεί νέα ημερομηνία το συντομότερο.

Διονύσης Γαλιατσάτος