Αδιανόητη νίκη για Τότεναμ με δυο γκολ ανατροπής στο 96' και το 97'! (vids)

Απίθανα, μαγικά, ανεξήγητα πράγματα από την Τότεναμ που με δυο γκολ του Στίβεν Μπέργκβαϊν στο 96' και το 97' της αναμέτρησης με την Λέστερ στο King Power Stadium έγραψε το πιο δραματικό φινάλε της φετινής σεζόν και επικράτησε με το τελικό 3-2! 



Αδιανόητη νίκη για Τότεναμ με δυο γκολ ανατροπής στο 96' και το 97'! (vids)

Ο Χάρι Κέιν είχε τρομερή όρεξη στη βραδιά στο King Power Stadium, αλλά παρά τα σίγουρα και γεμάτα αυτοπεποίθηση πατήματα των παικτών της Τότεναμ στο ξεκίνημα του ματς, η Λέστερ ήταν εκείνη που κόντρα στη ροή του αγώνα προηγήθηκε!

Στο 24ο λεπτό με τη μπάλα να φεύγει στον κενό χώρο δίχως κάποιος να καταλάβει αν έφτασε από κόντρα σε πόδια φιλοξενούμενων ή γηπεδούχων, ο Πάτσον Ντάκα ευνοήθηκε και κατάφερε να νικήσει τον Γιορίς για το 1-0 της ομάδας του Μπρένταν Ρότζερς.

Τα «σπιρούνια» είχαν αποφασίσει να μην χάσουν αυτό το ματς και αμέσως έστειλαν την προειδοποίηση με τον Ολμπράιτον να διώχνει πάνω στη γραμμή από προσπάθεια του Χόιμπιεργκ.

Στο 38', ωστόσο, ο Χάρι Κέιν πήρε το «όπλο» του. Κατάφερε να φύγει στην πλάτη της άμυνας της Λέστερ, να ξεφύγει και από τον Σογιούντσου και να νικήσει τον Σμάιχελ για το 1-1!

Ήταν το 250ο προσωπικό του γκολ σε συλλογικό επίπεδο, 10 χρόνια και 362 μέρες μετά το πρώτο του γκολ με την Λέιτον Όριεντ, το 18ο τέρμα του απέναντι στη Λέστερ (σε 17 παιχνίδια) και το 15ο του απέναντι στον Κάσπερ Σμάιχελ. Επιπλέον, μονάχα ο Άλαν Σίρερ (10) είχε περισσότερα γκολ απέναντι σε έναν συγκεκριμένο αντίπαλο σε εκτός έδρας αναμετρήσεις από αυτά που έφτασε ο Κέιν (9) σε ραντεβού με τη Λέστερ.

Ο Άγγλος στράικερ λίγο αργότερα θα έχανε και το... άχαστο έχοντας βγει «φάτσα» με το γκολ και τον Σμάιχελ, αλλά έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά. Ο Αντόνιο Κόντε στο δεύτερο μέρος πέρασε στο ματς τον Ντόχερτι κι αυτός ήταν αρκετά απειλητικός για την εστία της Λέστερ και αρκετά δραστήριος ώστε να ωθήσει την ομάδα του στην μεγάλη ανατροπή. Ο Μάντισον από πλευράς «αλεπούδων» είχε τον δικό του ρόλο επιθετικά ώστε να διατρέξει κίνδυνο η εστία του Γιορίς.

Το παιχνίδι πραγματικά μπορούσε να καταλήξει σε οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές και το φινάλε ήταν... άρρωστο και ακατάλληλο για καρδιακούς! 

Στο 76' ο Μάντισον το πήρε πάνω του, άλλαξε ταχύτατα τη μπάλα με τον Μπαρνς και έκανε το σουτ που κόντραρε και κατέληξε στο βάθος της εστίας της Τότεναμ για το 2-1 που θα παρέμενε μέχρι το 96'! Με αυτό το γκολ ο διεθνής μεσοεπιθετικός καταγράφει πλέον συμμετοχή σε 13 τέρματα στα 11 πιο πρόσφατα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με 8 δικά του «χτυπήματα» και 5 ασίστ.

Στην προτελευταία φάση του ματς ο Μπέργκβαϊν βρήκε τη μπάλα όπως - όπως και κατάφερε να σκοράρει για το 2-2 που όμως θα άλλαζε και πάλι! Ο ίδιος πρωταγωνιστής στο 97' κατάφερε να περάσει και τον Σμάιχελ και να πλασάρει στην εστία της Λέστερ για την ολική ανατροπή σε 82 δευτερόλεπτα στις καθυστερήσεις του απίθανου ματς για το τελικό 3-2 των «σπιρουνιών» και την προσπέραση της Άρσεναλ στην 5η θέση της βαθμολογίας! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης