Ο Μανέ έστειλε την Σενεγάλη στην επόμενη φάση με… ένα πέναλτι!

Μπορεί να ακούγεται παράλογο αλλά τι μπορεί να χρειάζεται μία ομάδα για να προκριθεί έπειτα από τρεις αγώνες; Πολλοί θα πουν το απόλυτο, άλλοι θα θεωρήσουν πως με επτά βαθμούς μπορεί να είναι καλυμμένη, αλλά… όχι αν είναι η Σενεγάλη. Η χώρα του Σαντιό Μανέ, η οποία προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κόπα Άφρικα με ένα γκολ υπέρ της και δύο «λευκές» ισοπαλίες.



Ο Μανέ έστειλε την Σενεγάλη στην επόμενη φάση με… ένα πέναλτι!

Είναι δεδομένο πως το μεγάλο αστέρι της Σενεγάλης, είναι αναμφίβολα ο Σαντιό Μανέ. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ, ο οποίος έχει εντυπωσιάσει και φέτος με τις εμφανίσεις του στην Premier League και συγκαταλέγεται αναμφίβολα μαζί με τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Ντιόγο Ζότα στους καλύτερους ποδοσφαιριστές του αγγλικού πρωταθλήματος.

Ωστόσο, ο θεσμός του Κόπα Άφρικα είναι διαφορετικός. Οι μονομαχίες είναι εξίσου δυνατές, η τεχνική κατάρτιση δεν διαδραματίζει τόσο κομβικό ρόλο και ο αριθμός των γκολ είναι περιορισμένος. Αλήθεια, πόσα μπορεί να χρειαστεί μία ομάδα για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση;

Ουδείς μπορεί να απαντήσει με σιγουριά… Η Σενεγάλη άλλωστε το απέδειξε. Δεν σκόραρε σε κανονική ροή αγώνα σε 270 αγωνιστικά λεπτά και βρήκε μόλις ένα γκολ με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της από την «λευκή» βούλα!

Αυτό ήταν αρκετό μάλιστα για να της εξασφαλίσει την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο, με τις δύο εναπομείναντες αναμετρήσεις να ολοκληρώνονται στο 0-0! Οι βάσεις μπήκαν με τη νίκη επί της Ζιμπάμπουε (1-0), οι δύο «λευκές» ισοπαλίες με Γουινέα και Μαλάουι απλώς έκαναν την Σενεγάλη να μην χάσει και εν τέλει… προκρίθηκε ως πρώτη!

Απόλυτος πρωταγωνιστής σε μία τέτοιου είδους πρόκριση, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Σαντιό Μανέ. Τον μοναδικό σκόρερ της ομάδας που έκανε την «δουλειά» του με την πρώτη ευκαιρία και συνεχίζει να εντυπωσιάζει, μαζί με τον Μεντί που υπερασπίστηκε την εστία της χώρας του για πρώτη φορά φέτος.

Μένει να δούμε που μπορεί να φτάσει η Σενεγάλη και παράλληλα για πόσο ο Κέπα θα υπερασπίζεται την εστία της Τσέλσι, την ώρα που ο Τακούμι Μιναμίνο αποτελεί τον βασικό εξτρέμ της Λίβερπουλ, έως ότου ένα ακόμη 0-0 δεν θα είναι αρκετό…

Δημήτρης Μανάκος