Η Μπράιτον έκανε ξανά ζημιά στην Τσέλσι και την αποτελειώνει στην κούρσα του τίτλου (vids)

Η κάκιστη Τσέλσι σκόραρε κατά τύχη στο Amex, η Μπράιτον αντέδρασε και έφτασε στο τελικό 1-1 στο Amex, με αποτέλεσμα να πάρει κάτι και στα δυο μεταξύ τους ματς για τη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι οι «μπλε» έμειναν δίχως νίκη στο πρωτάθλημα, απλά μείωσαν στο -12 από την πρωτοπόρο Σίτι με παιχνίδι περισσότερο. 



Η Μπράιτον έκανε ξανά ζημιά στην Τσέλσι και την αποτελειώνει στην κούρσα του τίτλου (vids)

Το γεγονός πως στην Τσέλσι δεν πανηγύρισαν το γκολ που είχε πετύχει ο Χακίμ Ζίγιεχ βάζοντας μπροστά την ομάδα αλλά συζητούσαν μεταξύ τους οι παίκτες τι πρέπει να κάνουν καλύτερα, ήταν χαρακτηριστικό της εμφάνισης που πραγματοποιούσαν οι «μπλε» του Λονδίνου. Η Μπράιτον εξ αρχής προσπάθησε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Η Τσέλσι δεν μπορούσε να βάλει τους Λουκάκου και Χάντσον – Οντόι στο ματς, κάθε προσπάθεια ανάπτυξης των φιλοξενούμενων στο Amex έδειχνε πως κάτι έλειπε για να γίνει απειλητική η ομάδα του Τούχελ και το 1-0 του πρώτου μέρους μάλλον αρκετά τυχερό ήταν. Ο Ζίγιεχ στο 28' βρήκε λίγο χώρο εκτός περιοχής, δοκίμασε το αριστερό σουτ, ο Ρόμπερτ Σάντσες θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο ως αντίδραση στην κλειστή του γωνία και τελικά μάζεψε τη μπάλα από το βάθος της εστίας του.

Ο Χάντσον – Οντόι στο 45' από πλάγια θέση ξανά σε επίθεση που έγινε λάθος στην άμυνα της Μπράιτον και κατάφερε ο Λουκάκου να κάνει την πάσα προς τον Άγγλο έχασε τη μοναδική πολύ καλή στιγμή των Πρωταθλητών Ευρώπης πέρα από το γκολ τους. Στην αντίπερα όχθη, ο Λάμπτεϊ αποτελούσε μόνιμη πηγή ανησυχίας για τα μετόπισθεν των φιλοξενούμενων με τις κινήσεις και την εκρηκτικότητά του, προσπαθώντας να βοηθήσει με τον τρόπο του τους «γλάρους», κυρίως από δεξιά έχοντας τον Μάρκος Αλόνσο πάνω του.

Η Τσέλσι με την έναρξη του δευτέρου μέρους εμφάνισε κάποια μικρά σημάδια... αφύπνισης και διάθεσης να επιτεθεί περισσότερο δίχως ν' αφήνει στην Μπράιτον να πιστεύει ότι μπορούσε να έχει το ματς υπό τον έλεγχό της. Οι «γλάροι» όμως αντέδρασαν ξανά και έτσι κατάφεραν να φτάσουν στο – ίσως δίκαιο – γκολ της ισοφάρισης.

Στο 60ο λεπτό ο Κέπα έκανε τρομερή επέμβαση σε σουτ του ΜακΆλιστερ που κόντραρε, έπειτα από γύρισμα του Κουκουρέγια, όμως, από την εκτέλεση του κόρνερ ο Γουέμπστερ με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-1! Το ματς άρχισε ν' ανοίγει περισσότερο και η ομάδα του Πότερ συνέχισε με περίσσια αυτοπεποίθηση για να φτάσει μέχρι και στην ανατροπή!

Αυτή η ένταση που έβγαζαν οι γηπεδούχοι τους έκαναν στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού να μην έχουν καθαρό μυαλό και αντοχές για να συνεχίσουν να διεκδικούν την αναμέτρηση. Η Τσέλσι είχε ταχύτητα και ποιότητα, αλλά η βραδιά δεν ήταν καθόλου καλή για εκείνη με αποτέλεσμα να οριστικοποιηθεί ως αποτέλεσμα το ισόπαλο 1-1.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης