Η Νιούκαστλ δεν ξέρει πώς να διατηρεί το προβάδισμά της και οδεύει προς νέο αρνητικό ρεκόρ

Προηγείται ωστόσο δεν μπορεί να κρατήσει το προβάδισμά της η Νιούκαστλ με αποτέλεσμα η βαθμολογική της συγκομιδή να χαρακτηρίζεται «φτηνή» και να οδεύει προς ένα νέο αρνητικό ρεκόρ που δεν κολακεύει σε καμία περίπτωση το σύλλογο.



Η Νιούκαστλ δεν ξέρει πώς να διατηρεί το προβάδισμά της και οδεύει προς νέο αρνητικό ρεκόρ

Οι «καρακάξες» βρίσκονται στην 19η θέση με 12 βαθμούς έχοντας πάρει μόλις μία νίκη στη φετινή σεζόν και ο φόβος του υποβιβασμού όλο και μεγαλώνει. Τον τελευταίο καιρό έχει βελτιώσει αρκετά την εικόνα της ωστόσο οι προσπάθειές της να βρει το δεύτερο τρίποντο στη χρονιά παραμένουν άκαρπες.

Οι «καρακάξες» είναι η ομάδα που έχει χάσει τους περισσότερους βαθμούς σε παιχνίδια που έχει προηγηθεί, 21 στο σύνολο, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως δυσκολεύεται να κερδίσει ακόμη και αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές.

Μάλιστα, το ρεκόρ στην εν λόγω κατηγορία το κατέχει οι Τσέλσι (1995-1996), Τότεναμ (2007-2008) και Γουίμπλετον (1999-2000) έχοντας χάσει 33 βαθμούς από θέσεις ισχύος. Η Νιούκαστλ έχει ξαναβρεθεί σε παρόμοια θέση τη σεζόν 2005-2006 όταν είχε «χαρίσει» 31 βαθμούς σε αγώνες που βρέθηκε μπροστά στο σκορ και αυτό το ρεκόρ δεν φαντάζει απίθανο να «σπάσει» φέτος.

Βέβαια, αν ξεπεράσουν και τις Τσέλσι, Τότεναμ και Γουίμπλετον, οι «καρακάξες» θα κατέχουν την πρωτιά σε δύο εντελώς αντίθετες κατηγορίες, καθώς τη σεζόν 2001-2002 ήταν η ομάδα που είχε κερδίσει τους περισσότερους πόντους με ανατροπή, δηλαδή έχοντας βρεθεί πρώτα πίσω στο σκορ.

Ο Έντι Χάου έχει αρκετή δουλειά μπροστά του για να καταφέρει να σώσει το σύλλογο του Λάνκασιρ ωστόσο η οικονομική βοήθεια των νέων ιδιοκτητών μπορεί να δώσει ένα μεγάλο «boost» στο ρόστερ και να ολοκληρωθεί η δύσκολη αυτή αποστολή.

Στράτος Μαρίνος