Έβερτον: Σε μία χρονιά με «μηδενικό» μπάτζετ ο Μπενίτεθ έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος

Η τραγική μεταγραφική πολιτική των «ζαχαρωτών» τα προηγούμενα χρόνια που ζημίωσε σε τεράστιο βαθμό το σύλλογο, δεν επέτρεψε στον Ράφα Μπενίτεθ να πραγματοποιήσει τις μεταγραφές που ο ίδιος θα ήθελε. Στο τέλος, το φταίξιμο έπεσε πάνω στον προπονητή και όχι στον Μοσίρι.



Έβερτον: Σε μία χρονιά με «μηδενικό» μπάτζετ ο Μπενίτεθ έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος

Το «κόκκινο» παρελθόν του Ράφα Μπενίτεθ τον καταδίκασε από την πρώτη κι όλας μέρα που κατέφθασε στο Γκούντισον Παρκ. Η θητεία του στη Λίβερπουλ δεν επέτρεψε ούτε για μία στιγμή στον Ισπανό να κερδίσει την εμπιστοσύνη των οπαδών της Έβερτον και όταν τα άσχημα αποτελέσματα άρχισαν να έρχονται, αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Παρόλα αυτά, αυτό δεν ήταν το μοναδικό πράγμα που «έδιωξε» τον 61χρονο από τον πάγκο των «ζαχαρωτών». Η μεταγραφική πολιτική του συλλόγου δεν έφερε τα ανάλογα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα ο Μπενίτεθ να αναγκαστεί να μην ξοδέψει χρήματα το καλοκαίρι.

Ασμιρ Μπέγκοβιτς, Άντρος Τάουνσεντ, Σάλομον Ροντόν και Ντεμαράι Γκρέι κατέφθασαν στο σύλλογο μόλις για 1,7 εκατ. λίρες σε ένα καλοκαίρι που η Έβερτον δεν κατάφερε να κλείσει τις τρύπες στο ρόστερ της. Σίγουρα οι δύο Άγγλοι αναγεννήθηκαν υπό τις οδηγίες του Ισπανού τεχνικού ωστόσο οι μεταγραφές αυτές δεν θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Έβερτον σε μία θέση στην πρώτη 6αδα.

Κανείς δεν γνωρίζει ποιες ήταν οι προσδοκίες του συλλόγου για τη φετινή χρονιά και ανάγκασε τον Μοσίρι να «διώξει» τον Μπενίτεθ χωρίς να τον αφήσει να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία στις πρώτες αγωνιστικές. Ωστόσο, το φταίξιμο δεν θα μπορούσε να είναι μόνο του 61χρονου τεχνικού, όμως αυτός έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος και πλέον αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.

Στράτος Μαρίνος