(Και) η Σίτι πληγώθηκε από Covid και τραυματισμούς αλλά λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, μετρώντας 12 σερί νίκες και κάνουν πολλούς να αναρωτιούνται «ποιος θα τη σταματήσει;». Το μόνο σίγουρο είναι πως κάτι τέτοιο δεν το κατάφεραν οι τραυματισμοί και ο κορονοϊός.



(Και) η Σίτι πληγώθηκε από Covid και τραυματισμούς αλλά λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι

Δεν απειλήθηκε, είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του και με ένα αριστούργημα του «υπερπαίκτη» Κέβιν Ντε Μπρόινε κατάφερε να πάρει το τρίποντο και να αυξήσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά της από την Τσέλσι. Η Μάντσεστερ Σίτι αποδίδει εξαιρετικά στο χορτάρι, παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο και φαντάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον φετινό τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ποιος είπε όμως ότι δεν συνάντησε δυσκολίες στο δρόμο της; Ο κορονοϊός και οι τραυματισμοί δεν έκαναν εξαίρεση για τους «πολίτες» ωστόσο δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε και τη ζημιά. Γιατί; Γιατί ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει δημιουργήσει ένα ρόστερ που λειτουργεί τόσο ομοιόμορφα και με πλάνο που «απορροφούν» τις οποιαδήποτε απουσίες, ακόμη και σημαντικών παικτών όπως ο Ντε Μπρόινε.

Για αυτή την ομάδα φτάνει μόνο να διασπάσει τις πολυπρόσωπες άμυνες που συναντάει και να σκοράρει πρώτη. Όποτε το έχει καταφέρει αυτό μέσα στη σεζόν, έχει φύγει και με το τρίποντο. Συγκεκριμένα, στους 17 από τους 22 αγώνες μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, έχει καταφέρει να ανοίξει το σκορ και στο τέλος να διατηρήσει ή να διευρύνει ακόμη περισσότερο το προβάδισμά της.

Δεν λογαριάζει από απουσίες παρά το γεγονός πως διαθέτει μικρότερο ρόστερ από ότι οι περισσότεροι φαντάζονται. Ο Πεπ έχει μεταλαμπαδεύσει μία νοοτροπία νικητή στους παίκτες του και ακόμη και αν οι συνθήκες είναι αντίξοες μπορούν και ξεπερνούν τα προβλήματά τους, φτάνοντας εν τέλει στη νίκη.

Με αυτό τον τρόπο, η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται δίκαια στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ, πιθανότατα θα κατακτήσει τον τίτλο και πλέον αυτό που απομένει να δούμε είναι ποια θα είναι η πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στράτος Μαρίνος