Λίβερπουλ: Η απουσία των Σαλάχ-Μανέ αναδεικνύει τον πλουραλισμό στο σκοράρισμα!

Μπορεί οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ να λείπουν από τη Λίβερπουλ, ωστόσο η απουσία τους λόγω του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής δεν έγινε αισθητή σε μεγάλο βαθμό, βοηθώντας παράλληλα να αναδειχθεί ο πλουραλισμός που διαθέτουν οι «ρεντς» στο επιθετικό τρίτο.



Λίβερπουλ: Η απουσία των Σαλάχ-Μανέ αναδεικνύει τον πλουραλισμό στο σκοράρισμα!

Η Λίβερπουλ πέρασε ένα άνετο απόγευμα στο Άνφιλντ επικρατώντας με 3-0 της Μπρέντφορντ και προσπέρασε την Τσέλσι, μειώνοντας παράλληλα τη διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι στο -11.

Οι «ρεντς» δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων στα πρώτα τριάντα λεπτά της αναμέτρησης, με τις απουσίες του Σαλάχ και Μανέ να γίνονται ελάχιστα αισθητές. Όταν άνοιξε το σκορ ο Φαμπίνιο, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη των πρώτων 45’, όλα άλλαξαν για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο κόσμος αντίκρισε μία Λίβερπουλ πιο άνετη, χωρίς άγχος και με περισσότερες επιλογές στο επιθετικό τρίτο. Για ακόμη μία φορά, το δίδυμο Ρόμπερτσον και Αλεξάντερ-Άρνολντ βομβάρδισαν την περιοχή των «μελισσών» ενώ οι Ζότα και Φιρμίνο προσπάθησαν να νικήσουν τα βαριά κορμιά των Γιάνσον, Πίνοκ και Άγιερ.

Παράλληλα, στην περιοχή πατούσαν ακόμη και οι κεντρικοί χαφ της Λίβερπουλ, με τον Τσάμπερλεϊν, μάλιστα, να σκοράρει το δεύτερο γκολ των «ρεντς» και ουσιαστικά να κλειδώνει τη νίκη. Το τελικό 3-0 ήρθε από το Μιναμίνο, ανήμερα των γενεθλίων του, μετά από το τραγικό λάθος της άμυνας της Μπρέντφορντ.

Αν παρατηρήσει κανείς τους φετινούς σκόρερ της Λίβερπουλ θα δει πως οι Σαλάχ, Μανέ και Ζότα είναι οι μοναδικοί με διψήφιο αριθμό τερμάτων σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο από κάτω κρύβονται πολλά ονόματα.

Με την απουσία λοιπόν των Σαλάχ και Μανέ που αγωνίζονται στο γήπεδα του Καμερούν για το Κόπα Άφρικα, η Λίβερπουλ απέδειξε πως διαθέτει κι άλλους σκόρερ. Με εξαίρεση την αναμέτρηση κόντρα στην Άρσεναλ, στα παιχνίδια με Σριούσμπερι και Μπρέντφορντ, βρήκαν δίχτυα 5 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές.

Στο FA Cup, βρήκαν δίχτυα οι Φαμπίνιο, Φιρμίνο και ο 17χρονος Κάι Γκόρντον, ενώ στον χθεσινό αγώνα πρωταθλήματος, ο Τσάμπερλεϊν και ο Μιναμίνο κατάφεραν να χρηστούν σκόρερς.

Συνολικά, ο Γιούργκεν Κλοπ έχει δει 16 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές να βρίσκουν γκολ στη φετινή σεζόν, με τους 10 από αυτούς να αγωνίζονται σε θέσεις του κέντρου ή της άμυνας. Η Λίβερπουλ απέδειξε πως ο «Φαραώ» μπορεί να μένει εκτός σε έναν ή δύο αγώνες από τη στιγμή που οι «ρεντς» σκοράρουν με παίκτες από όλες τις θέσεις του γηπέδου.

 

 


 

Στράτος Μαρίνος