Η Λιντς έβαλε φωτιά στη μάχη για την «τετράδα»

Η νίκη της Λιντς στο Λονδίνο απέναντι στη Γουέστ Χαμ κράτησε τα «σφυριά» στην 4η θέση της βαθμολογίας όμως η διαφορά από τους διώκτες της αναμένεται να μειωθεί καθώς Τότεναμ, Άρσερναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν παιχνίδι λιγότερο.



Η Λιντς έβαλε φωτιά στη μάχη για την «τετράδα»

Η Γουέστ Χαμ τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Λιντς και γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα από τα «παγώνια» έπειτα από 20 χρόνια. Το τελικό 3-2 αφήνει «σφυριά» στην 4η θέση και τους 37 βαθμούς, ωστόσο, έχασε το προβάδισμα της από τους υπόλοιπους διώκτες της.

Συγκεκριμένα, η Άρσεναλ που βρίσκεται μία θέση πιο κάτω, δεν αγωνίστηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς δεν ήταν σε θέση να συμπληρώσει τους 13+1 παίκτες που αναφέρει ο κανονισμός και παρέμεινε στους 35 βαθμούς με 2 παιχνίδια λιγότερα από την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες.

Στην 6η θέση βρίσκεται η Τότεναμ, με 33 βαθμούς, 4 λιγότερους από τη Γουέστ Χαμ, ωστόσο έχει παίξει μόλις 18 αγώνες, μετά και την αναβολή του ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου απέναντι στους «κανονιέρηδες». Μετά την ισοπαλία (2-2) στο Βίλα Παρκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «κάθεται» στην έβδομη θέση και τους 32 βαθμούς έχοντας και αυτή 2 παιχνίδια λιγότερα από τα «σφυριά.

Μία θέση πιο κάτω αντικρίζουμε την Γουλβς, που με τη βοήθεια της άμυνάς της, βρίσκεται σε απόσταση βολής από τους «κόκκινους διαβόλους» και σίγουρα θέλουν να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό για να εξασφαλίσουν μία θέση στην Ευρώπη, πετώντας εκτός μία από τις μεγάλες ομάδες, το γνωστό Big-6.

Η συνέχεια του πρωταθλήματος αναμένεται ανταγωνιστική, με μάχες ανάμεσα στους διεκδικητές της 4ης θέσης και πολλές ανατροπές μέχρι και το τέλος της σεζόν. Ποιος θα πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ…;

 

Στράτος Μαρίνος