Μπενίτεθ: «Οι συνθήκες ήταν δύσκολες και δεν υπάρχει υπομονή πλέον...»

Ο Ράφα Μπενίτεθ με ένα απόλυτα επαγγελματικό γράμμα ανέλυσε όσο μπορούσε την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Έβερτον και οδήγησε στην απόλυσή του μόλις μετά από έξι μήνες παρουσίας στο κλαμπ. «Θα ήμασταν πολύ καλύτερα όταν πλέον θα είχαν επιστρέψει οι τραυματίες και θα έρχονταν και νέες μεταγραφές» αναφέρει μεταξύ άλλων.  



Μπενίτεθ: «Οι συνθήκες ήταν δύσκολες και δεν υπάρχει υπομονή πλέον...»

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Μπενίτεθ στα social medial:

«Γνωρίζαμε ότι δεν θα ήταν εύκολο και ήταν μεγάλη πρόκληση τόσο ψυχικά, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο...

Η αγάπη μου για την πόλη, το Μέρσεϊσαϊντ και τους ανθρώπους της με έκαναν να αποδεχθώ την πρόκληση, όμως, μόνο όταν ξεκινήσεις τη δουλειά αντιλαμβάνεσαι τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Από την πρώτη μέρα δουλέψαμε σκληρά μαζί με τους συνεργάτες μου με αφοσίωση και αποφασιστικότητα και δεν είχαμε μονάχα να πάρουμε αποτελέσματα, αλλά και να κερδίσουμε την αγάπη και την εμπιστοσύνη των οπαδών.

Η οικονομική κατάσταση και οι τραυματισμοί που ήρθαν έκαναν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Θα ήμασταν πολύ καλύτερα όταν πλέον θα είχαν επιστρέψει οι τραυματίες και θα έρχονταν και νέες μεταγραφές.

Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι εύκολος και στο ποδόσφαιρο αυτής της εποχής υπάρχει μονάχα ανάγκη για άμεσα αποτελέσματα και δεν υπάρχει υπομονή. Δυστυχώς οι επικρατούσες συνθήκες διαμόρφωσαν αυτή την κατάσταση και δεν θα μπορέσω να συνεχίσω το πρότζεκτ που ανέλαβα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση, το προσωπικό και τους παίκτες μου, όπως επίσης και τους οπαδούς που μας στήριξαν σε αυτό το διάστημα».

Κώστας Ζάλιαρης