Ράφα Μπενίτεθ: Πρώτη φορά «ρίχνει αυλαία» σε αγγλικό πάγκο με… ήττα!

Μπορεί η μοίρα και το «κόκκινο» παρελθόν να επιφύλασσαν στον Ράφα Μπενίτεθ ένα τέτοιο φινάλε από τον πάγκο της Έβερτον. Είναι η πρώτη φορά  μάλιστα, που… αποχωρεί από κάποιον αγγλικό σύλλογο μετά από ήττα, μιας και σε Νιούκαστλ, Τσέλσι και Λίβερπουλ είτε δεν έχανε είτε κέρδιζε στο τελευταίο του παιχνίδι.



Ράφα Μπενίτεθ: Πρώτη φορά «ρίχνει αυλαία» σε αγγλικό πάγκο με… ήττα!

Τελικά η ήττα από τη Νόριτς στο «Κάροου Ρόουντ» δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητη από την διοίκηση της ομάδας, με το τελικό 2-1 να φέρνει άμεσα εξελίξεις στο στρατόπεδο της Έβερτον.

Ο Ράφα Μπενίτεθ είχε πανηγυρίσει μόλις δύο φορές από τα τέλη Σεπτεμβρίου και έπειτα, το ελπιδοφόρο ξεκίνημα της Έβερτον αντικαταστάθηκε από διαδοχικές ήττες και η απομάκρυνσή του από τον πάγκο της ομάδας έμοιαζε μονόδρομος.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως ο Μπενίτεθ φεύγει για πρώτη φορά από αγγλική ομάδα ύστερα από… ήττα, καθώς τα τελευταία του παιχνίδια σε Λίβερπουλ, Τσέλσι και Νιούκαστλ είτε ήταν νικηφόρα είτε δεν είχαν νικητή!

Η αρχή έγινε το 2010, με την ισοπαλία της Λίβερπουλ με την Χαλ (0-0) να αποτελεί και το τελευταίο του ματς, ακολούθησε η νίκη της Τσέλσι επί της… Έβερτον με 2-1 τρία χρόνια αργότερα και εν συνεχεία το ευρύ 4-0 της Νιούκαστλ κόντρα στην Φούλαμ τον Μάιο του 2019!

Μοιάζει οξύμωρο, αλλά ο Μπενίτεθ και τις τρεις προηγούμενες φορές που αποχώρησε από τον πάγκο αγγλικής ομάδας, δεν έχασε στο τελευταίο του ματς. Επομένως η απόφαση της Έβερτον να τον απομακρύνει μετά την ήττα από τη Νόριτς, πιθανώς του φαίνεται… ακατανόητη. Παρά το γεγονός, πως συνήθως… έτσι συμβαίνει, με το «κόκκινο» παρελθόν του να του… παίζει περίεργο παιχνίδι.

Δημήτρης Μανάκος