Λιντς: Δεν κερδίζει μακριά από την έδρα της εδώ και μία 20ετία κόντρα στη Γουέστ Χαμ!

Η Λιντς ταξιδεύει απόψε στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει τη Γουέστ Χαμ, με στόχο να πετύχει την πρώτη της νίκη μακριά από την έδρα της κόντρα στα «σφυριά» τα τελευταία 20 χρόνια, έχοντας ως μπούσουλα την καλή εμφάνιση στο κύπελλο πριν από μία εβδομάδα.



Λιντς: Δεν κερδίζει μακριά από την έδρα της εδώ και μία 20ετία κόντρα στη Γουέστ Χαμ!

Μπορεί η Λιντς να ηττήθηκε με 2-0 και να αποκλείστηκε εν τέλει από το FA Cup απέναντι στη Γουέστ Χαμ πριν από μία εβδομάδα, ωστόσο εμφανίστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τις τελευταίες της αναμετρήσεις στο Λονδίνο, απέναντι στα «σφυριά».

Μάλιστα, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Λαντσίνι, σε μία φάση που τα «παγώνια» διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ του Μπόουεν, με το VAR  ωστόσο να έχει διαφορετική άποψη και να κατοχυρώνει το τέρμα στον Αργεντινό.

Το μεσημέρι της Κυριακής (16/01, 16:00), η χτυπημένη από τους τραυματισμούς ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα θα βρει απέναντί της για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα τη Γουέστ Χαμ, με στόχο την πρώτη της εκτός έδρας νίκη απέναντι στα «σφυριά» μετά από μία ολόκληρη 20ετία.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο «διπλό» των «παγωνιών» ήρθε στο Άπτον Παρκ το 2002, την παλιά έδρα του Λονδρέζικου κλαμπ που σταμάτησε τη λειτουργία του το 2016, όταν η Γουέστ Χαμ μετακόμισε στο Ολυμπιακό Στάδιο της πρωτεύουσας.

Σε εκείνη την αναμέτρηση, o Χάρι Κιούελ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας δύο τέρματα και «σερβίροντας» άλλο ένα στη νίκη της Λιντς με 4-3, τη χρονιά που τα «σφυριά» υποβιβάστηκαν στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

 

Στράτος Μαρίνος