Ο Γουόρντ – Πρόους σκοράρει ασταμάτητα και... θεότρελα από μεγάλες αποστάσεις (vids)

Ούτε ο φετινός εκπληκτικός, Ζοσέ Σα, δεν θα μπορούσε να τον σταματήσει. Ο Τζέιμς Γουόρντ – Πρόους ανέλαβε ακόμα μια μακρινή εκτέλεση φάουλ και την έκανε να μοιάζει με πέναλτι. Εξαπέλυσε «κεραυνό» προς τα δίχτυα και αύξησε ακόμα περισσότερο τον αριθμό των γκολ του από στατικές φάσεις μεγάλης απόστασης.  



Ο Γουόρντ – Πρόους σκοράρει ασταμάτητα και... θεότρελα από μεγάλες αποστάσεις (vids)

Ο Άγγλος χαφ και αρχηγός της Σαουθάμπτον ήταν εκείνος που πέτυχε το μοναδικό γκολ για την ομάδα του στην ήττα (3-1) από την Γουλβς στο «Μολινό» το απόγευμα του Σαββάτου.

Στο 84ο λεπτό και με τα πράγματα να μην έχουν πάει τόσο καλά για την ομάδα του, ο αρχηγός βγήκε μπροστά. Από μεγάλη απόσταση ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ, έβαλε στη μπάλα τέτοιο φάλτσο που δεν γινόταν να τη σταματήσει κανείς προτού καταλήξει στα δίχτυα και σκόραρε.

Ο Γουόρντ – Πρόους απλά γύρισε και έτρεξε προς τη σέντρα για να συνεχιστεί το ματς δίχως να πανηγυρίσει. Ξεκάθαρη νοοτροπία του ηγέτη που όταν το ματς έχει στραβώσει δεν θα πανηγυρίσει απλά για τη μείωση του σκορ αλλά με σοβαρότητα θα τρέξει για να προλάβει τα εναπομείναντα λεπτά έχοντας φροντίσει να στείλει το μήνυμα στους υπόλοιπους.

 

 

 

 

Και μπορεί ο Αντάμα Τραορέ στις καθυστερήσεις να πέτυχε το 3-1 για τους «λύκους», ωστόσο, ο Γουόρντ – Πρόους αποδεικνύει ξανά και ξανά πωςοι εκτελέσεις φάουλ είναι για εκείνον κάτι που πλέον αποτελεί... σήμα κατατεθέν του.

Έχει μετρήσει 12 μέχρι στιγμής στην Πρέμιερ Λιγκ και ο μοναδικός με περισσότερες – μέχρι τώρα, αφού στο άμεσο μέλλον θα είναι πλέον ξεπερασμένος σε αυτό το κομμάτι – είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ που είχε σταματήσει στα 18 γκολ με εκτελέσεις στατικών φάσεων.

 

 

Τους υπόλοιπους συναδέλφους του αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα τους έχει αφήσει πολύ πίσω, αφού, από την έναρξη της σεζόν 2019-2020, ο Γουόρντ – Πρόους έχει μετρήσει 8 τέρματα με απευθείας εκτελέσεις φάουλ, έναντι των 3 που έχει ο Αλεξάντερ – Άρνολντ, ενώ, άλλοι 6 παίκτες της Πρέμιερ έχουν σκοράρει από 2 φορές με αυτό τον τρόπο.

Αν κρίνουμε και από το γκολ που καταγράφηκε από τις κάμερες στο προπονητικό κέντρο της Σαουθάμπτον σε ματς του τμήματος κ-9, τότε ίσως και τα πιτσιρίκια του συλλόγου έχουν βρει τον ήρωά τους και προσπαθούν να του μοιάσουν ...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης