Τιερί Ανρί: Ο άνθρωπος που έκανε… μόδα το «κοντρόλ-πλασέ-γκολ», με μπλαζέ πανηγυρισμό! (vid

6 Ιανουαρίου 2012: Φτάνουν Χριστούγεννα και ο Τιερί Ανρί αποφασίζει να κάνει ένα δώρο στους φίλους της Άρσεναλ. Στις αρχές του χρόνου οι φίλοι των «κανονιέρηδων» τον βλέπουν ξανά μπροστά τους στο ματς του FA Cup με αντίπαλο τη Λιντς. Ο Γάλλος περνά στο παιχνίδι, παίρνει την μπάλα, πλασάρει και… πανηγυρίζει. Αποδεικνύει και πάλι πως η μπάλα δεν… ξεχνιέται και πως ο ίδιος αποτελεί έναν θρύλο της ομάδας, όσα χρόνια και αν περάσουν! Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος.



Τιερί Ανρί: Ο άνθρωπος που έκανε… μόδα το «κοντρόλ-πλασέ-γκολ», με μπλαζέ πανηγυρισμό! (vid

Ο Τιερί Ανρί αποχωρεί από την Άρσεναλ μετά τον χαμένο τελικό του 2006. Τότε που οι «κανονιέρηδες» οδηγήθηκαν δίχως να δεχθούν γκολ στη νοκ-άουτ φάση του θεσμού και συναντούν την Μπαρτσελόνα με φόντο την κατάκτηση του παρθενικού τους τροπαίου με τα μεγάλα αυτιά, στην σύγχρονη ιστορία τους.

Προηγούνται με «10» παίκτες, ο Ανρί χάνει μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0 και όλα δείχνουν πως το σκορ υπέρ τους δεν θα διατηρηθεί. Ο Γάλλος δεν μετουσιώνει τις φάσεις σε γκολ, όπως θα συνήθιζε και το τελικό 2-1 του δημιουργεί τάσεις φυγής. Εν τέλει, φεύγει από την ομάδα, όντας ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας της και πηγαίνει στην ομάδα που την κέρδισε, για να κατακτήσει ό,τι δεν μπόρεσε εκείνο το βράδυ στο Παρίσι.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο bnsports.gr