Εκδίκηση σε 5’ με «σούπερ» Κουτίνιο!

Μετά τον αποκλεισμό από το FA Cup, η Άστον Βίλα κατάφερε να κάνει τη ζημιά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιστρέφοντας από το 2-0 για να ισοφαρίσει (2-2) και να κερδίσει ένα πολύτιμο πόντο, με τον Κουτίνιο, στην επιστροφή του στην Πρέμιερ Λιγκ, να τιμωρεί τους «κόκκινους διαβόλους», την ομάδα που αγάπησε να μισεί από τη θητεία του στη Λίβερπουλ.



Εκδίκηση σε 5’ με «σούπερ» Κουτίνιο!

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μην είναι έτοιμος να αγωνιστεί και να μένει εκτός αποστολής, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ταξίδεψε στο Μπέρμιγχαμ για να κάνει «back to back» νίκες απέναντι στην Άστον Βίλα μετά από αυτή στο FA Cup και να πάρει την εκδίκησή της για την ήττα στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στο 6ο λεπτό με τον Μπρούνο Φερνάντες. Ο Πορτογάλος επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή, ο Μαρτίνες αιφνιδιάστηκε, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και εκείνη κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 της φιλοξενούμενων. Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά το γκολ, ο Γκρίνγουντ είχε την ευκαιρία να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, όμως ο γκολκίπερ της Βίλα αντέδρασε σωστά και με το κορμί του αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.  

Οι «χωριάτες» προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση όμως η κεφαλιά του Μπουεντία στο 34’ αλλά και το διαγώνιο σουτ του Ντιν 10 λεπτά αργότερα βρήκαν απέναντί τους τον φορμαρισμένο Ντε Χέα, με το 1-0 να παραμένει μέχρι και το τέλος του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.

Ο Ισπανός γκολκίπερ αποδείχτηκε καθοριστικός και στο δεύτερο ημίχρονο εξουδετερώνοντας το επικίνδυνο σουτ του Ράμσεϊ στο 49ο λεπτό ενώ τρία λεπτά αργότερα είπε και πάλι «όχι» στην προσπάθεια του Μπουεντία.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη των ευκαιριών πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ελανγκά να μην καταφέρνει να νικήσει τον Μαρτίνες λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ενώ μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, το τελείωμα του Γκρίνγουντ πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από τη δεξιά κάθετη δοκό του Αργεντινού γκολκίπερ.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι συμπαίκτες του, το έκανε ο ξανά ο Μπρούνο Φερνάντες. Στο 67’, έπειτα από το λάθος του Σάνσον, ο Φρεντ «σέρβιρε» στον συμπατριώτη του και εκείνος με ένα «άπιαστο» σουτ έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Αμέσως μετά το γκολ που δέχτηκε η Βίλα, ο Τζέραρντ πέρασε στο παιχνίδι τον Φελίπε Κουτίνιο για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τους «χωριάτες», σηματοδοτώντας την επιστροφή του στην Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από 4 χρόνια.

Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος στο 77ο λεπτό ήταν αυτός που έβαλε την κόντρα για να φτάσει η μπάλα στα πόδια του Ράμσεϊ, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και να μειώνει σε 2-1, ξεσηκώνοντας το Βίλα Παρκ.

Μόλις 4 λεπτά αργότερα, οι δυο τους θα αλλάξουν ρόλους για το 2-2 των «χωριατών». Ο Ράμσεϊ γύρισε τη μπάλα παράλληλα προς την εστία του Ντε Χέα και ο Βραζιλιάνος, στο ντεμπούτο του, θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα τους έδινε ένα πολύτιμο τρίποντο, με το τελικό 2-2 να αφήνει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 7η θέση και μακριά από τις προσδοκίες του απόντος Κριστιάνο Ρονάλντο.

 
 
 
 

 


Στράτος Μαρίνος