Γιόνας Γκουτιέρες: Ο άνθρωπος που «δάμασε» τον καρκίνο και έσωσε την Νιούκαστλ από τον υποβιβασμό

24 Μαΐου 2015: Ο Γιόνας Γκουτιέρες έχει βγει κερδισμένος από την πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο και σημειώνει το καθοριστικό γκολ απέναντι στη Γουέστ Χαμ, σώζοντας από τον υποβιβασμό την Νιούκαστλ, την ομάδα που του του γύρισε την πλάτη στην πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του. Γράφει η Βασιλική Καραμούζα.



Γιόνας Γκουτιέρες: Ο άνθρωπος που «δάμασε» τον καρκίνο και έσωσε την Νιούκαστλ από τον υποβιβασμό

«Τον Μάιο του 2013 αισθάνθηκα έντονους πόνους στους όρχεις μου.  Έπειτα από μια αρχικώς λανθασμένη διάγνωση, συνέχισα να αγωνίζομαι, οι ενοχλήσεις όμως γίνονταν όλο και πιο ανυπόφορες. Τελικά, ύστερα από έναν ειδικό υπέρηχο, διαπιστώθηκε το πρόβλημα. Όταν μου είπαν πως έχω καρκίνο, πήγα σπίτι και έβαλα τα κλάματα. Ήξερα, όμως πως είχα μπροστά μου το πιο δύσκολο παιχνίδι. Ήταν δύσκολο όταν είδα ότι έχανα τα μαλλιά μου. Δεν ήθελα να τα κουρέψω, ήθελα να τα κρατήσω δυνατά. Το να πολεμάς τον καρκίνο κάνει όλα τα άλλα προβλήματα ασήμαντα. Αποφάσισα να πω την ιστορία μου, γιατί ίσως αυτό μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από το ίδιο κακό».

Αυτά ήταν τα λόγια του Γιόνας Γκουτιέρες όταν πρωτοέμαθε ότι πάσχει από καρκίνο στα γεννητικά όργανα. Αφορμή για να ανακαλύψει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε, αποτέλεσε μια δυνατή σύγκρουση με τον Μπακαρί Σανιά, στο πλαίσιο μιας αναμέτρησης ανάμεσα στην Νιούκαστλ και την Άρσεναλ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο bnsports.gr