«Παλικαρίσια» ισοπαλία της Άρσεναλ στο Άνφιλντ

Ισόπαλες χωρίς γκολ αναδείχθηκαν Λίβερπουλ και Άρσεναλ στο Άνφιλντ στον πρώτο ημιτελικό του Carabao Cup, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μεγάλο αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού στο Έμιρεϊτς. Οι «κανονιέρηδες» αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο από το 24ο λεπτό λόγω της αποβολής του Γκρανίτ Τζάκα, όμως οι «ρεντς» δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, με το τελικό αποτέλεσμα να αφήνει ανοικτή την υπόθεση πρόκριση.



«Παλικαρίσια» ισοπαλία της Άρσεναλ στο Άνφιλντ

Σε ένα παιχνίδι που δεν μας έχουν συνηθίσει οι δύο μονομάχοι, η Άρσεναλ κατάφερε να πάρει μία πολύ σημαντική ισοπαλία (0-0) απέναντι στην Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, αγωνιζόμενη με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από 75 λεπτά.

Στις πρώτες στιγμές της αναμέτρησης η Λίβερπουλ ήταν αυτή που κυριάρχησε κερδίζοντας αρκετά κόρνερ από τις πλαγιοκοπήσεις των ακραίων της μπακ χωρίς ωστόσο να μετουσιώνεται σε κάποια τελική προσπάθεια. Από το 20ο λεπτό, η Άρσεναλ βγήκε μπροστά με ταχύτατες αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενη τα ανεβάσματα των Ρόμπερτσον και Αλεξάντερ-Άρνολντ όμως οι επιλογές της στην τελική προσπάθεια δεν απείλησαν τον Άλισον.

Ο Γκράνιτ Τζάκα έμελλε να αλλάξει τις ισορροπίες στην αναμέτρηση. Στο 24ο λεπτό, ο Ζότα βγήκε στην πλάτη της άμυνας με τον Ελβετό μέσο των «κανονιέρηδων» να υψώνει το πόδι του και να γκρεμίζει τον επιθετικό των «ρεντς» με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν το γκολ που θα τους δώσει το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενοι και το αριθμητικό πλεονέκτημα ωστόσο το μόνο που πέτυχαν ήταν να ανεβάσουν το ποσοστό της κατοχής της μπάλας στο 80%, με το 0-0 να παραμένει μέχρι την ανάπαυλα.

Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με 10 παίκτες για 75 περίπου λεπτά, η Άρσεναλ θέλησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις τη Λίβερπουλ κυρίως με τον Μπουκάγιο Σάκα από τα δεξιά, ανακουφίζοντας παράλληλα την άμυνά της από τη συνεχή πίεση των γηπεδούχων.

Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο καμία ομάδα δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τελική στο στόχο, με το πρώτο σουτ εντός εστίας να έρχεται στο 72ο λεπτό από την Άρσεναλ και το τετ-α-τετ του Σάκα.

Η απουσία των Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ ήταν εμφανής για τους «ρεντς» που έμοιαζαν να μην είχαν φαντασία όταν πλησίαζαν την «πυκνοκατοικημένη» περιοχή του Ράμσντεϊλ ενώ όσο το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος του, το άγχος έκανε ακόμη δυσκολότερο το έργο τους.

Στα τελευταία λεπτά, η Άρσεναλ κλείστηκε στα καρέ της, βάζοντας όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα και προσπάθησε να αμυνθεί μαζικά απέναντι σε μία Λίβερπουλ που έψαξε με κάθε τρόπο το γκολ που θα της δώσει το προβάδισμα ενόψει του δεύτερου ημιτελικού στο Έμιρεϊτς.

Κάτι τέτοιο δεν ήρθε, παρά τις ευκαιρίες των Μιναμίνο και Γουίλιαμς στις καθυστερήσεις, με το ματς να λήγει ισόπαλο με 0-0 όπως ακριβώς και πριν από δύο χρόνια, τους «κανονιέρηδες» να παίρνουν ένα τεράστιο αποτέλεσμα αγωνιζόμενη με 10 παίκτες και τη Λίβερπουλ να αναγκάζεται να παλέψει ακόμη σκληρότερα την επόμενη εβδομάδα στο Βόρειο Λονδίνο.

 

Στράτος Μαρίνος