Καντονά: «Δεν θα δω το Μουντιάλ του Κατάρ, σκοτώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι»

Ο Ερίκ Καντονά ξέσπασε για τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο Κατάρ που συντέλεσαν στον τραγικό θάνατο περισσότερων από 6.500 ανθρώπων και τόνισε πως δεν θα παρακολουθήσει καθόλου το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.



Καντονά: «Δεν θα δω το Μουντιάλ του Κατάρ, σκοτώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι»

Οι τραγικές συνθήκες εργασίας στο Κατάρ είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 6.500 ανθρώπων , στα πλαίσια των προετοιμασιών ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά από τα ΜΜΕ.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά, έσπασε τη σιωπή του και εξαπέλυσε επίθεση κατά των αρχών της χώρας της Μέσης Ανατολής, κατηγορώντας τους ιθύνοντες για τον τραγικό θάνατο τόσων χιλιάδων ανθρώπων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Daily Mail, ο παλαίμαχος άσος των «κόκκινων διαβόλων ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η φετινή διοργάνωση και δεν πρόκειται να την παρακολουθήσει ούτε λεπτό.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενδιαφέρει καθόλου το Μουντιάλ αυτό. Δεν είναι πραγματικό Μουντιάλ για εμένα. Το Κατάρ δεν είναι μια ποδοσφαιρική χώρα. Δεν είμαι εναντίον της ιδέας να φιλοξενηθεί αυτή η διοργάνωση σε μια χώρα που μπορεί να προωθηθεί και να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο, όπως συνέβη σε προηγούμενες δεκαετίες με τις ΗΠΑ και με τη Νότια Αφρική.

Στο Κατάρ δεν υπάρχει τίποτα, μόνο το χρήμα. Όλα γίνονται για τα λεφτά. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν και συμπεριφέρονται στους ανθρώπους που συμμετείχαν στην κατασκευή των γηπέδων είναι φρικτός. Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν. Και όμως εμείς θα πάμε να γιορτάσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εγώ δεν θα το παρακολουθήσω. Καταλαβαίνω ότι το ποδόσφαιρο είναι μία επιχείρηση», ανέφερε σχετικά ο Ερίκ Καντονά.

Στράτος Μαρίνος