Μπρόγια: Ένα ταλέντο του Cobham που θα πρωταγωνιστήσει στο Στάμφορντ Μπριτζ!

Έχοντας πετύχει ήδη 5 γκολ με τη φανέλα της Σαουθάμπτον στην Πρέμιερ Λιγκ και παρότι είναι μόλις 20 ετών, ο Αρμάντο Μπρόγια είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Cobham και μοιάζει απίθανο να παραμείνει στους «άγιους» μετά το πέρας της φετινής σεζόν.



Μπρόγια: Ένα ταλέντο του Cobham που θα πρωταγωνιστήσει στο Στάμφορντ Μπριτζ!

Η Σαουθάμπτον είχε κέφια και φιλοδώρησε με 4 τέρματα τη Μπρέντφορντ στο Σεντ Mέρις στα πλαίσια της εξ’ αναβολής αναμέτρησης της 18ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ. Το τελικό 4-1 είδε τους «άγιους» να ανεβαίνουν στην 11η θέση της βαθμολογίας και πλέον μοιάζει απίθανο να κινδυνεύσουν στη σεζόν, ειδικά με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί στα τελευταία παιχνίδια.

Το τρίτο τέρμα της Σαουθάμπτον στην αναμέτρηση με τη Μπρέντφορντ πέτυχε ο 20χρονος Αρμάντο Μπρόγια σε τετ-α-τετ απέναντι στον Άλβαρο Φερνάντες, εκτελώντας με περίσσια ψυχραιμία τον Ισπανό γκολκίπερ. Αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του που τον κάνουν έναν από τους πιο ταλαντούχους επιθετικούς των τελευταίων ετών που «αποφοίτησαν» από το Cobham.

Ο Μπρόγια γεννήθηκε στην Αγγλία από Αλβανούς γονείς και από μικρή ηλικία βρέθηκε στις ακαδημίες της Τσέλσι για να κάνει αυτό που αγαπάει περισσότερο, να παίζει ποδόσφαιρο. Εκεί, εξελίχθηκε σε έναν επιθετικό με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα και τελειώματα που θα ζήλευαν αρκετοί επιθετικοί στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μετά από μία γεμάτη σεζόν ως δανεικός στη Φίτεσε στην Ολλανδία, πετυχαίνοντας 10 γκολ σε 30 αναμετρήσεις στα 19 του μόλις χρόνια, ο Μπρόγια ήθελε να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο, η έλευση του Ρομέλου Λουκάκου δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Τόμας Τούχελ και έτσι ο Αλβανός επιθετικός «δανείστηκε» στην Σαουθάμπτον για τη φετινή σεζόν.

Με 5 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ της Σαουθάμπτον, παρέα με τον αρχηγό της ομάδας, Γουόρντ-Πράους, βοηθώντας τους «άγιους» να κλειδώσουν από αρκετά νωρίς την παραμονή στην κατηγορία. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει κατά πόσο θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό στο υπόλοιπο της χρονιάς, ωστόσο τα αγωνιστικά δείγματα μέχρι στιγμής προκαλούν ακόμη ένα ευχάριστο πονοκέφαλο στον Τόμας Τούχελ.

Μοιάζει απίθανο να παραμείνει για ακόμη μία σεζόν στο Σεντ Μέρις, ωστόσο ο Μπρόγια, μόλις στα 20 του χρόνια, γνωρίζει πως αν συνεχίσει να σκοράρει με αυτό το ρυθμό, η ευκαιρία του με τη φανέλα της Τσέλσι δεν θα αργήσει να έρθει.

Στράτος Μαρίνος