Η Άρσεναλ δεν έχει βάλει γκολ με οργανωμένη επίθεση στη Νότιγχαμ στο FA Cup σε 180 αγωνιστικά λεπτά!

Πρόκειται για την 2η φορά που η Άρσεναλ έμεινε εκτός συνέχειας του FA Cup τα τελευταία 26 χρόνια, με κοινό παρανομαστή πως αμφότεροι αποκλεισμοί ήρθαν στο «Σίτι Γκράουντ» από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Μάλιστα, και στις δύο περιπτώσεις, οι «κανονιέρηδες» δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με οργανωμένη επίθεση…



Η Άρσεναλ δεν έχει βάλει γκολ με οργανωμένη επίθεση στη Νότιγχαμ στο FA Cup σε 180 αγωνιστικά λεπτά!

Έναν σοκαριστικό αποκλεισμό γνώρισε η Άρσεναλ από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Σίτι Γκράουντ», με τους «κανονιέρηδες» να ηττώνται με 1-0 και να μένουν εκτός συνέχειας του FA Cup για δεύτερη φορά τα τελευταία 26 χρόνια.

Σε αμφότερες περιπτώσεις μάλιστα, η Νότιγχαμ ήταν αυτή που τους σταμάτησε, με κοινό παρανομαστή την έδρα και τον… τρόπο, με τον οποίο ήρθε ο εν λόγω αποκλεισμός.

Η πρώτη φορά έλαβε χώρα το 2018, με τους Λονδρέζους να έχουν στην τεχνική τους ηγεσία τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος στην τελευταία του σεζόν βίωσε τον πρώτο αποκλεισμό από τον 3ο γύρο του FA Cup, με 4-2.

Τα γκολ της Άρσεναλ επιτεύχθηκαν από τον Περ Μερτεσάκερ και τον Ντάνι Γουέλμπεκ, με κανένα από τα δύο όμως να προκύπτει από οργανωμένη επίθεση. Η ισοφάριση με τον Γερμανό προήλθε από στατική φάση, ενώ η μείωση του σκορ σε 3-2 από τον Γουέλμπεκ, προέκυψε από λάθος του γκολκίπερ της Νότιγχαμ και πλασέ σε κενή εστία.

Κάτι ανάλογο συνέβη και χθες, με ειδοποιό διαφορά πως αυτή την φορά η Νότιγχαμ δεν… έκανε λάθη. Απορρόφησε την πίεση, δεν επέτρεψε στην Άρσεναλ να πραγματοποιήσει ούτε μία εντός εστίας τελική και εν τέλει πήρε τη νίκη με το γκολ του Γκράμπαν στο 83’.

Τι σημαίνει αυτό πέραν του αυτονόητου του αποκλεισμού; Πως οι «κανονιέρηδες» δεν μπόρεσαν σε 180 λεπτά αθροιστικά να βρουν δίχτυα στο «Σίτι Γκράουντ» με οργανωμένη επίθεση. Έμειναν πίσω στο σκορ και παρέμειναν στο «μηδέν», παρακολουθώντας απλώς τον δεύτερο αποκλεισμό τους, από την ίδια ομάδα, στο ίδιο γήπεδο, τα τελευταία 26 χρόνια.

 

 


 

Δημήτρης Μανάκος