Οι πανηγυρισμοί στο γκολ της Τσέστερφιλντ είναι ο λόγος που… υπάρχει το FA Cup!

Τι και αν το σκορ βρισκόταν στο 5-0 υπέρ της Τσέλσι, με την άσημη Τσέστερφιλντ να έχει όπως αναμενόταν ρόλο… κομπάρσου στο «Στάμφορντ Μπριτζ»; Το 80ο λεπτό της συνάντησης και οι αντιδράσεις από πλευράς φιλοξενούμενων, αποτελούν τον λόγο ύπαρξης του FA Cup!



Οι πανηγυρισμοί στο γκολ της Τσέστερφιλντ είναι ο λόγος που… υπάρχει το FA Cup!

Βρισκόμαστε στο 80ο λεπτό της συνάντησης ανάμεσα στην Τσέλσι και την Τσέστερφιλντ. Η ομάδα από την 5η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου έχει ταξιδέψει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και απλώς αναμένει να τελειώσει το ματς με την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Αντιμετωπίζει το ματς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χάνει 5-0 αλλά… επιτίθεται. Κάνει ό,τι μπορεί για να «γράψει» ιστορία. Ένα γκολ της άλλωστε, θα αποτελούσε αυτομάτως και κομμάτι της ιστορίας της.

Αναφερόμαστε άλλωστε σε έναν μη επαγγελματικό σύλλογο που ουδέποτε θα είχε την ευκαιρία να συναντήσει μία ομάδα όπως η Τσέλσι, αν δεν υπήρχε η παλαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Το FA Cup που αισίως συμπληρώνει 150 χρόνια από την ίδρυσή του.

Η ευκαιρία της δόθηκε, το ματς ήταν γιορτή για την Τσέστερφιλντ, παρά το «βαρύ» 5-0 και στο 80’ ήρθε η ώρα που όλοι περιμέναμε.

Μία κόντρα επίθεση, αρκετές σκληρές μονομαχίες, μία τελική προσπάθεια, μία ασταθής απόκρουση και κάποιος… Ασάντε. Αυτός στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και κάνει τους φίλους της ομάδας του να συγκινηθούν από την χαρά τους!

Η Τσέστερφιλντ σκοράρει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και οι εικόνες που αντικρίζουμε είναι… μαγικές. Αγκαλιές, επικοινωνία με τον κόσμο και μία αίσθηση πως ο… μαραθώνιος τελείωσε, αφού με το που μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα, όλοι αρχίζουν και τρέχουν με τα χέρια ψηλά.

Ο προπονητής της ομάδας, Ρόου, χαμογελά. Είναι μία ιστορική στιγμή για την Τσέστερφιλντ! Μία στιγμή που επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο, τον λόγο ύπαρξης του FA Cup, κάνοντας περήφανους τους οπαδούς μίας ερασιτεχνικής ομάδας…

 

 


Δημήτρης Μανάκος