Άνετη πρόκριση για την Τσέλσι, χρειάστηκε την παράταση για να περάσει η Μπράιτον!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εξασφάλισε την πρόκρισή της στον 4ο γύρο του FA Cup η Τσέλσι, η οποία επικράτησε με 5-1 της αδύναμης Τσέστερφιλντ, βλέποντας και τον Ρομέλου Λουκάκου να σκοράρει για πρώτη φορά, μετά την ιδιαίτερη περίοδο που βίωσε στους «μπλε». Λίγο νωρίτερα, η Μπράιτον χρειάστηκε και την παράταση για να φύγει νικήτρια από το «Χόθορνς» (1-2)!



Άνετη πρόκριση για την Τσέλσι, χρειάστηκε την παράταση για να περάσει η Μπράιτον!

Έμοιαζε εύκολο και εν τέλει έτσι αποδείχθηκε κιόλας, το εντός έδρας ματς της Τσέλσι απέναντι στην Τσέστερφιλντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τους «μπλε» να επικρατούν με 5-1, έχοντας παραταχθεί μάλιστα με βασικούς ποδοσφαιριστές.

Ο Τόμας Τούχελ αντιμετώπισε σοβαρά την αναμέτρηση και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα της 5ης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Το σκορ άνοιξε στο 6’ ο Βέρνερ, ενώ στο 18ο λεπτό σημειώθηκε και το ωραιότερο γκολ του ματς από τον Χάντσον Οντόι.

Ωστόσο, ακόμη και αν η νίκη είχε «κλειδώσει», το γκολ στο 20ο λεπτό του Ρομέλου Λουκάκου είχε την δική του σημασία. Ο Βέλγος βρήκε δίχτυα, για πρώτη φορά μετά τις δηλώσεις του που συζητήθηκαν, ενώ το 45άλεπτο έκλεισε με την κεφαλιά του Κρίστιενσεν, έπειτα από ασταθή επέμβαση του 33άχρονου Λόουτς.

Το σκορ πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις στο 55’ με πέναλτι του Ζίγιεχ, ενώ η Τσέστερφιλντ ολοκλήρωσε το ματς με μία τελική στον στόχο και 30% κατοχή μπάλας. Η ευκαιρία αυτή μάλιστα αρκούσε, καθώς στο 81’ ο Ασάντε «έγραψε» το 5-1 με τις αντιδράσεις των φίλων των φιλοξενούμενων να είναι εντυπωσιακές…

Σκόραραν απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και οι 6.000 οπαδοί τους πανηγύρισαν σαν παιδιά, μαζί με τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας…

Λίγο νωρίτερα, η Μπράιτον, αν και δυσκολεύτηκε πολύ, πήρε την πρόκριση στον 3ο γύρο του FA Cup με αντίπαλο την Γουέστ Μπρομ. Έμεινε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε στο 81’ με τον Μοντέρ, εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό πλεονέκτημα και εν τέλει, πανηγύρισε τη νίκη, χάρη στον συνήθη ύποπτο, Μοπέ στο 96’!

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, προς το παρόν τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει για τις ομάδες της Premier League. Η Σουόνσι και η Χαλ οδήγησαν τα ματς απέναντι σε Σαουθάμπτον και Έβερτον στην παράταση και αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων:

Γουέστ Μπρομ – Μπράιτον 1-2 παρ. (47’ Ρόμπινσον – 81’ Μοντέρ, 98’ Μοπέ)

ΚΠΡ – Ρόδεραμ 0-0 παρ. /πεν. (8-7)

Μπάρνσλεϊ – Μπάροου 5-4 παρ. (23’ Άντερσεν, 42’ Γουίλιαμς, 83’ Κόουλ, 88', 102’ Μόρις – 61’ Μπανκς, 78’ Γκλένον, 86’ Τζόουνς, 90 Κάι)

Μπέρμιγχαμ – Πλίμουθ 0-0 ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Σουόνσι – Σαουθάμπτον 1-1 (77’ Πιρόε - 8΄Ρέντμοντ) ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Τσέλσι – Τσέστερφιλντ 5-1 (6’ Βέρνερ, 18΄ Χάντσον Οντόι, 20’ Λουκάκου, 39’ Κριστιένσεν, 55’ Ζίγιεχ - 81' Ασάντε)

Χαλ – Έβερτον 2-2 (1’ Σμιθ, 71’ Λόνγκμαν – 21’ Γκρέι, 31’ Γκόμες) ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Δημήτρης Μανάκος