Τζόουνς: Βγήκε από τη ναφθαλίνη και έγινε ο MVP της Γιουνάιτεντ! (vid)

Ο Φιλ Τζόουνς αγωνίστηκε έπειτα από δύο χρόνια με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς είχε παραμείνει στα «πιτς» για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση από όλους τους παίκτες των «κόκκινων διαβόλων» παρά το τελικό αποτέλεσμα.



Τζόουνς: Βγήκε από τη ναφθαλίνη και έγινε ο MVP της Γιουνάιτεντ! (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο Ολντ Τράφορντ και γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Γουλβς των Ντάνιελ Ποντένσε και Ζοσέ Σα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν για πρώτη φορά στην εποχή του Ραλφ Ράνγκνικ πραγματοποιώντας μία κάκιστη εμφάνιση και στα δύο μισά του γηπέδου.

Από τους ελάχιστους διακριθέντες για το σύλλογο του Μάντσεστερ ήταν ο «ξεχασμένος» Φιλ Τζόουνς. Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός φόρεσε και πάλι τη φανέλα της Γιουνάιτεντ έπειτα από 712 μέρες, το μεγαλύτερο διάστημα που έχει υπάρξει μεταξύ εμφανίσεων ενός παίκτη που δεν έχει αποχωρήσει από το σύλλογο.

Στα 29 του χρόνια πλέον, πάλεψε για αυτή την ευκαιρία και μέσω συγκυριών βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Ραλφ Ράνγκνικ. Αδιαμφισβήτητα, στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης όπου οι «λύκοι» σφυροκοπούσαν ανελέητα την άμυνα των «κόκκινων διαβόλων», ο Τζόουνς ήταν ο κορυφαίος. Κέρδισε όλες του τις μονομαχίες, έκλεψε μπάλες και μπλόκαρε σουτ των αντιπάλων του ενώ διατήρησε και 96% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες που επιχείρησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναγκάστηκε να πάρει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και να ανοίξει τις γραμμές της, ωστόσο ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός δήλωσε παρών και αποσόβησε σε πολλές περιπτώσεις τον κίνδυνο για την εστία του Ντε Χέα.

Ωστόσο, στη φάση του γκολ που δέχτηκαν οι παίκτες του Ράνγκνικ, η μακροχρόνια απουσία του από τα γήπεδα αλλά και η έλλειψη χημείας με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του ήταν εμφανής. Όμως δεν σταμάτησε λεπτό να παλεύει για την ομάδα του, κερδίζοντας μάλιστα ένα φάουλ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, βάζοντας το κεφάλι του εκεί που άλλοι παίκτες δεν θα έβαζαν ούτε το πόδι τους.

Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, ο άνθρωπος που πάλεψε με τους τραυματισμούς και τον Covid, επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, πραγματοποίησε μία γεμάτη εμφάνιση που χαρακτηρίζεται από πάθος και θέληση και κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε ένα σύνολο «αστέρων».

 

 


Στράτος Μαρίνος