To... δάγκωμα του λύκου στο «Ολντ Τράφορντ»! (vid)

Η Γουλβς έφτασε κοντά στις 20 τελικές στην έδρα της Γιουνάιτεντ, έκανε την ομάδα του Ράνγκνικ (που ηττήθηκε για πρώτη φορά στο Μάντσεστερ) να φαίνεται ευάλωτη και με γκολ του Ζοάο Μουτίνιο στο 82' οι «λύκοι» πήραν ιστορικό «τρίποντο» με το τελικό 1-0 στο «Ολντ Τράφορντ»! Πρώτη νίκη σε αυτό το γήπεδο από το 1980 για το σύνολο του Λαζ. Δοκάρι ο Μπρούνο, ορθά ακυρωθέν γκολ του Κριστιάνο στο δεύτερο μέρος, μένει 7η η Γιουνάιτεντ στο -2 από την εξάδα και με ματς περισσότερο από την Τότεναμ.   



To... δάγκωμα του λύκου στο «Ολντ Τράφορντ»! (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ανακοινώσει ενδεκάδα με Κριστιάνο, Γκρίνγουντ, Καβάνι, Σάντσο, Βαράν και... Φιλ Τζόουνς! Κι αν ο Πορτογάλος ήταν πρώτη φορά αρχηγός φέτος και για πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια, οι ιαχές του κόσμου και ο ενθουσιασμός επικεντρώθηκαν στον Άγγλο στόπερ που έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά από τον Ιανουάριο του 2020!

Η Γουλβς άφησε όλα αυτά στην άκρη και με τους Ρούμπεν Νέβες και Ζοάο Μουτίνιο να κινούν όλα τα νήματα από το χώρο του κέντρου, κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο μέρος. Ο Ποντένσε και ο Νέβες σε διπλή ευκαιρία στο 13ο λεπτό απείλησαν πολύ σοβαρά την εστία του Νταβίντ Ντε Χέα, με τον Ισπανό να πραγματοποιεί καίριες επεμβάσεις και ν' αποσοβεί το γκολ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ακόμα κι όταν έφευγαν στις αντεπιθέσεις δεν είχαν σωστές επιλογές, ενώ, οι «λύκοι» έδειχναν απόλυτα οργανωμένοι, με πίεση που ξεκινούσε από το επιθετικό τρίτο και τον Σεμέδο από δεξιά να προσπαθεί ν' ανοίξει πολλά ρήγματα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» άρχισαν να παίρνουν περισσότερο τη μπάλα στο δεύτερο μέρος, να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και ν' ανεβάζουν στροφές. Ο Ράνγκνικ πέρασε και τον Μπρούνο Φερνάντες αντί του Γκρίνγουντ στο 60' και κάπως έτσι η κυριαρχία της Γιουνάιτεντ εδραιώθηκε.

Ο Πορτογάλος άρχισε να κάνει αμέσως τη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο και στο 67ο λεπτό με μονοκόματο πλασέ από γύρισμα του οποίου έγινε αποδέκτης από αριστερά πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι. Αμέσως μετά ο Κριστιάνο Ρονάλντο με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ήταν οφσάιντ και... στα καπάκια τρέχοντας από αριστερά στο χώρο έκανε το διαγώνιο σουτ που έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Σα.

Στο 75ο λεπτό η Γουλβς ισοφάρισε τα δοκάρια με την εκτέλεση φάουλ του Σάις, ο Ράσφορντ πέρασε κι αυτός στο παιχνίδι για να βοηθήσει στην πίεση που ήδη ασκούσε η Γιουνάιτεντ για να βρεθεί το γκολ της νίκης κι όμως η έκπληξη έγινε!

Στο 82' ο Ζοάο Μουτίνιο σόκαρε το «Ολντ Τράφορντ», όταν από σέντρα του Τραορέ και απομάκρυνση του Τζόουνς, ο Πορτογάλος κατέβασε και σούταρε από το ύψος της περιοχής με το δεξί για να γράψει το 1-0 για το σύνολο του Μπρούνο Λαζ. Αυτό το γκολ χάρισε στην Γουλβς την πρώτη της εκτός έδρας νίκη απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους» μετά από το 1980.


 

 

Κώστας Ζάλιαρης