Το ποδόσφαιρο κέρδισε, η Τσέλσι με την Λίβερπουλ… κάτι έχασαν και η Σίτι χαμογελάει! (vids)

Πώς γίνεται ένα τέτοιο ματς να μην έχει νικητή; Ίσως επειδή θα αδικούνταν ο χαμένος… Η Τσέλσι με την Λίβερπουλ διαφήμισαν το ποδόσφαιρο στο «Στάμφορντ Μπριτζ», οι «μπλε» ισοφάρισαν σε τρία λεπτά το 2-0 των «κόκκινων», το 2-2 παρέμεινε μέχρι τέλους και αμφότερες μπορούν να αισθάνονται… ηττημένες. Και οι δύο, με εξαίρεση τη Μάντσεστερ Σίτι που δεδομένα… χαμογελάει!



Το ποδόσφαιρο κέρδισε, η Τσέλσι με την Λίβερπουλ… κάτι έχασαν και η Σίτι χαμογελάει! (vids)

Επρόκειτο αδιαμφισβήτητα για ένα από τα ματς της… σεζόν, ακόμη και αν μιλάμε μόλις για την 2η Ιανουαρίου και την 21η αγωνιστική της Premier League. Ένα ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και την Λίβερπουλ, με τη Μάντσεστερ Σίτι να παρακολουθεί την εξέλιξη και να ελπίζει σε ισοπαλία, προκειμένου να δει την διαφορά του +11 να παραμένει διψήφια. Εν τέλει, οι «γαλάζιοι» πανηγυρίζουν μαζί με το… ποδόσφαιρο και η Τσέλσι με την Λίβερπουλ μοιάζουν χαμένες (2-2)!

Και μάλιστα με τι τρόπο! Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα… διαγωνισμό λαθών. Έμοιαζε πως ο Τόμας Τούχελ και ο Γιούργκεν Κλοπ είχαν συμφωνήσει πως όποιος κάνει τα περισσότερα θα στεφθεί νικητής… Αρχικά, ο Τσαλόμπα στο 5’ χάρισε την μπάλα στον Μανέ, αυτός μοίρασε στον Σαλάχ αλλά ο Μεντί έδιωξε, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Άρνολντ έδιωξε πάνω στον Μάουντ, αλλά ο Πούλισικ προσπάθησε να περάσει ανεπιτυχώς τον Κέλεχερ που έπεσε στα πόδια του.

Σε αυτόν τον φρενήρη ρυθμό, κάποια θα έβγαινε δεδομένα επωφελημένη. Εν αρχή, αυτή ήταν η Λίβερπουλ, που στο 8’, έπειτα από ένα δεύτερο λάθος του Τσαλόμπα, επέλεξε να τον τιμωρήσει, χάρη στον Σαντιό Μανέ.

Ο Σενεγαλέζος είδε τον Άγγλο στόπερ να μην απομακρύνει με κεφαλιά-ψαράκι, πέρασε τον Μεντί και σκόραρε μετά από εννέα ματς και περίπου 13 ώρες, επιβεβαιώνοντας πως το «Στάμφορντ Μπριτζ» αποτελεί την… αγαπημένη του έδρα.

Η Τσέλσι πίεσε ψηλά, προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στο 26ο λεπτό η Λίβερπουλ βγήκε και πάλι η… ευνοημένη της υπόθεσης. Αυτή την φορά με το 16ο φετινό γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ, που προσπέρασε τον Μάρκος Αλόνσο από την εσωτερική και τελείωσε την φάση στην «κλειστή» γωνία του Μεντί για το 2-0!

Αισθανόμασταν πως τα είχαμε δει όλα, καθώς ουδέποτε στην Premier League η Λίβερπουλ είχε προηγηθεί στο εν λόγω χρονικό σημείο με δύο γκολ, με την τελευταία φορά να λαμβάνει χώρα το μακρινό… 1989!

Και όμως η Τσέλσι είχε την ψυχραιμία να βρει απάντηση, αρχής γενομένης από το 42ο λεπτό, με ένα εκπληκτικό σουτ πάνω στην κίνηση του Κόβασιτς. Το Λονδίνο ξεσηκώθηκε, η Τσέλσι μείωσε και προτού να το καταλάβουμε, τα αμυντικά κενά της Λίβερπουλ που έπαιζε με πολύ ψηλά την άμυνά της, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους.

Στο 45΄ακριβώς ήταν η ώρα να έρθει ένα… ισορροπημένο ματς στην απόλυτη ισορροπία! Ο Πούλισικ βγήκε στην πλάτη του Αλεξάντερ Άρνολντ έπειτα από ωραία πάσα του Καντέ και ολοκλήρωσε ιδανικά μία απίστευτη ανατροπή!

Κάπως έτσι, το πρώτο 45άλεπτο έμοιαζε με ολόκληρο… ενενηντάλεπτο. Και είχε και συνέχεια. Η Λίβερπουλ συνέχιζε να παίρνει το ρίσκο του να παίζει με την άμυνά της τόσο ψηλά και στο 50ο λεπτό ο Μάρκος Αλόνσο απώλεσε την πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου.

Ακολούθησε μία φοβερή στιγμή που έφερε την «υπογραφή» των Σαλάχ και Μεντί… Στο 56΄ έπειτα από κόρνερ της Τσέλσι, ο Αιγύπτιος προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Σενεγαλέζο, αλλά δεν τα κατάφερε, με την αντίδραση του γκολκίπερ των «μπλε» να κάνει πίσω βήματα, ενώ ανάλογα επιτυχημένη ήταν η αντίδρασή του και στο 58’ σε σουτ του Μανέ, έπειτα από φοβερή κυκλοφορία μπάλας.

Ο ρυθμός άρχισε να πέφτει από το 60ο λεπτό και έπειτα, με τις δύο ομάδες να γίνονται για πρώτη φορά προσεκτικές στο παιχνίδι τους. Φαινόταν πως μόνο μία πολύ καλά οργανωμένη επίθεση εν τέλει θα κατέληγε σε γκολ και κατά πάσα πιθανότητα σε… νικητή.

Αυτό δεν έγινε ποτέ, η Τσέλσι και η Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 και κάπου… κοντά η Μάντσεστερ Σίτι θα χαμογελάει. Αμφότερες έχασαν, το ποδόσφαιρο… κέρδισε και ο Πεπ Γκουαρδιόλα μπορεί να πανηγυρίζει!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Μανάκος