Ποδοσφαιριστής της Σαουθάμπτον αποσύρθηκε στα 26 του χρόνια μετά από 9 χειρουργεία και μάχη με την κατάθλιψη! (vid)

Ο Σαμ ΜακΚουίν της Σαουθάμπτον ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση μόλις στα 26 του χρόνια, μίλησε για τον τραυματισμό του και τα 9 χειρουργεία που αναγκάστηκε να κάνει μετά από τη ρήξη χιαστού αλλά και για την κατάθλιψη που έκανε ακόμα πιο δύσκολη την αποθεραπεία του.



Ποδοσφαιριστής της Σαουθάμπτον αποσύρθηκε στα 26 του χρόνια μετά από 9 χειρουργεία και μάχη με την κατάθλιψη! (vid)

Ο Σαμ ΜακΚουίν ανακοίνωσε και επίσημα την απόσυρσή του από την ενεργό δράση μόλις στην ηλικία των 26 ετών και η ιστορία του μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον στενόχωρη.

Ο μέσος της Σαουθάμπτον, όντας δανεικός στη Μίντλεσμπρο, τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί του γόνατο, ενώ κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας του αναγκάστηκε να προβεί σε ακόμα περισσότερα χειρουργεία λόγω δύο περιπτώσεων μόλυνσης στο τραυματισμένο του πόδι.

Από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι και το καλοκαίρι του 2019, ο ΜακΚουιν μπαινοέβγαινε από την πόρτα του χειρουργείου, πραγματοποιώντας συνολικά 9 επεμβάσεις που επιβάρυναν ακόμη περισσότερο την κατάστασή του. Παράλληλα, η κατάθλιψη του χτύπησε την πόρτα, με τον 26χρονο μέσο να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις κακουχίες που αντιμετώπιζε καθ’ όλη τη διάρκεια της αποθεραπείας του.

Ο 26χρονος ανακοίνωσε την απόσυρσή την πρώτη μέρα του νέου έτους αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ακόμα κι αν έκανα προπονήσεις 6 μέρες την εβδομάδα, από κάποιο σημείο και μετά κουραζόμουν εύκολα και το γόνατό μου δεν ανταποκρινόταν. Μου έλεγαν πως ίσως και να μην κατάφερνα να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο στην ένταση που απαιτεί πλέον το άθλημα και κάπως έτσι αποφάσισα ν' αποσυρθώ. Κάποια περίοδο αυτό με είχε επηρεάσει τόσο που είχαν κατάθλιψη.

Επί 6 μήνες έκανα ψυχοθεραπεία γιατί δεν μπορούσα να προσφέρω και να είμαι παρών για την οικογένειά μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα και να είμαι καλά. Νομίζω πως όταν έμαθα πως η σύντροφός μου ήταν έγκυος, τότε σαν να δέχθηκα μια κλωτσιά που μου έδωσε ώθηση να “σηκωθώ” ξανά».

 

Στράτος Μαρίνος