Άνετη νίκη στην αυλαία του 2021 για τη Γιουνάιτεντ! (vid)

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την χρονιά, επικρατώντας με 3-1 της Μπέρνλι στο Ολντ Τράφορντ, κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στις θέσεις της πρώτης τετράδας που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τους «κόκκινους διαβόλους» που παρέμειναν αήττητοι στο τελευταίο τους παιχνίδι της χρονιάς για 10η συνεχόμενη φορά.



Άνετη νίκη στην αυλαία του 2021 για τη Γιουνάιτεντ! (vid)

Στην τελευταία αναμέτρηση της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσετερ Γιουνάιτεντ έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της σκληροτράχηλης Μπέρνλι στο Ολντ Τράφορντ, με τους «κόκκινους διαβόλους να ψάχνουν το τρίποντο που θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Οι παίκτες του Ραλφ Ράνγκνικ θέλησαν να βγάλουν από νωρίς αντίδραση μετά την ισοπαλία με τη Νιούκαστλ στον τελευταίο τους αγώνα και εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αποφασισμένοι να τελειώσουν το παιχνίδι από νωρίς.

Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε μπροστά από την εστία της Μπέρνλι όμως το τελείωμά του ήταν απογοητευτικό, χάνοντας την ευκαιρία να βάλει από νωρίς μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους. Η Γιουνάιτεντ, όμως, προειδοποίησε με τον Πορτογάλο και δεν άργησε να πάρει το προβάδισμα.

Στο 8ο λεπτό, ο ΜακΤόμινεϊ εκμεταλλεύτηκε το κακό πάρσιμο της μπάλας από τον Ρονάλντο και με ένα όμορφο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Χένεσι για το 1-0 των «κόκκινων διαβόλων». Στο 27’ ήταν σειρά του Σάντσο να γίνει απειλητικός για την εστία των «κλάρετς». Ο Άγγλος έκανε τη «μπούκα» από τα δεξιά, πλάσαρε και με τη βοήθεια του ποδιού του Μπεν Μι, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.

Η Γιουνάιτεντ βρήκε και τρίτο γκολ στο 35΄με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σπρώχνει τη μπάλα στην κενή εστία, μετά το εκπληκτικό σουτ του ΜακΤόμινεϊ που εξουδετέρωσε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Με αυτό το τέρμα, ο Πορτογάλος έφτασε τις 121 διαφορετικές ομάδες που έχει καταφέρει να σκοράρει απέναντί τους, ρεκόρ αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

Η Μπέρνλι, ωστόσο, βρήκε άμεσα απάντηση, μόλις τρία λεπτά αργότερα, με τον Λένον να τρυπάει την άμυνα των γηπεδούχων και με όμορφο πλασέ στην απέναντι γωνία να μειώνει σε 3-1, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος η Γιουνάιτεντ έριξε το ρυθμό της αναμέτρησης κρατώντας σχετικά άνετα το υπέρ της προβάδισμα από το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Μάλιστα, απείλησε με τον Γκρίνγκουντ στο 50ο λεπτό, όμως ο Χένεσι είχε απάντηση στο σουτ του Γκρίνγουντ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κρατούν την κατοχή χωρίς να καταφέρνουν ωστόσο να βγάλουν κάποια μεγάλη ευκαιρία, με το επιθετικό δίδυμο των Ρονάλντο και Καβάνι να κινείται σε ρηχά νερά.

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς κάποια αξιόλογη φάση, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τελειώνει με υποδειγματικό τρόπο το 2021 ενώ κατάφερε να παραμείνει αήττητη για 10η συνεχόμενη φορά στο τελευταίο παιχνίδι της στη χρονιά.

 
 
 
 
 
 

 


Στράτος Μαρίνος