Μπρέρετον Ντίας: Έσπασε το φράγμα των 20 γκολ και οδηγεί την Μπλάκμπερν στην Πρέμιερ Λιγκ!

Ο Χιλιανός επιθετικός πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, σκοράροντας ακατάπαυστα, την ώρα που η Μπλάκμπερν αξιοποιεί στο έπακρο τα τέρματά του, όντας στην 3η θέση της βαθμολογίας και στο -1 από την πρωτοπόρο Μπόρνμουθ.



Μπρέρετον Ντίας: Έσπασε το φράγμα των 20 γκολ και οδηγεί την Μπλάκμπερν στην Πρέμιερ Λιγκ!

Σε ακόμη μία «κουτσουρεμένη» αγωνιστική στην Τσάμπιονσιπ λόγω των αναβολών από τα κρούσματα κορονοϊού, η Μπλάκμπερν επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Μπάρνσλεϊ, ανεβαίνοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας, μόλις 1 βαθμό πίσω από την πρώτη Μπόρνμουθ.

Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη για τη Μπλάκμπερν που πλέον φαντάζει ένα από τα φαβορί για να βρεθεί και πάλι στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, κάτι που αν συμβέι θα το χρωστάει στον Άγγλο-Χιλιανό επιθετικό της.

Ο λόγος για τον Μπεν Μπρέρετον Ντίας που μοιάζει ασταμάτητος τη φετινή χρονιά στην Τσάμπιονσιπ έχοντας σκοράρει ήδη 20 τέρματα στις πρώτες 24 αναμετρήσεις, σχεδόν τα μισά από τα συνολικά τέρματα της ομάδας. Μάλιστα, μόνο ο Άλαν Σίρερ έχει καταφέρει να πετύχει 20 γκολ ταχύτερα από τον Ντίας, όταν ακόμα φορούσε τη φανέλα των «Ρόβερς».

Για πολλούς το γεγονός αυτό θα φαντάζει ως κάτι το απίστευτο, καθώς στο παρελθόν, ο 22χρονος επιθετικός  δεν έχει καταφέρει να σκοράρει περισσότερες από 7 φορές στην κατηγορία.

Ο επιθετικός που γεννήθηκε στο Στόουκ-ον-Τρεντ της Αγγλίας, ωστόσο επέλεξε να αγωνιστεί με τα χρώματα της Χιλής, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ, πίσω μόνο από το πολυβόλο της κατηγορίας, Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, και συνεχίζει να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα, γεμίζοντας με ελπίδα και χαμόγελα τους φίλους των «Ρόβερς».

Και να σκεφτεί κανείς πως ο Ντίας κατάφερε να σκοράρει 20 γκολ την ώρα που στην Αγγλία οι στοιχηματικές εταιρίες προσέφεραν αυτό το γεγονός πριν την έναρξη της σεζόν σε απόδοση… 1001,0!

 

Στράτος Μαρίνος