Αν μία ομάδα μπορούσε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις την Τσέλσι, αυτή ήταν σίγουρα η Μπράιτον!

Μπορεί να είχε να κερδίσει σχεδόν 100 ημέρες. Μπορεί να μην έθελξε ούτε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με την απόδοσή της. Όμως αν υπάρχει μία ομάδα στην Premier League που έχει την τεχνογνωσία να αποσπά βαθμούς στο τέλος, αυτή είναι σίγουρα η Μπράιτον.  



Αν μία ομάδα μπορούσε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις την Τσέλσι, αυτή ήταν σίγουρα η Μπράιτον!

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω και αφήνοντας το ημερολόγιο στα μέσα Σεπεμβρίου, βλέπουμε την Μπράιτον να πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της στην Premier League. Δυσκολεύεται να ηττηθεί, κερδίζει στο «Άμεξ» και πιο πρόσφατη επικράτησή της είναι το 2-1 επί της Λέστερ στο «σπίτι» της.

Ωστόσο, μεσολάβησαν 100 ημέρες έως ότου οι «γλάροι» να κερδίσουν ξανά. Το έκαναν απέναντι στην Μπρέντφορντ στο ίδιο γήπεδο και η ψυχολογία τους διαφοροποιήθηκε άμεσα. Και αυτό διότι, οι μαζεμένες ισοπαλίες που είχε φέρει η Μπράιτον, ναι μεν αναδείκνυαν την δυναμική της, αλλά από την άλλη την διατηρούσαν στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας.

Βασικότερο πρόβλημα για τον Γκρέιαμ Πότερ ήταν το γεγονός πως η ομάδα του βρισκόταν συνήθως πίσω στο σκορ, «κυνηγώντας» πρακτικά την ανατροπή ή την… ισοφάριση. Με κάποιον περίεργο τρόπο, το είχε καταφέρει τέσσερις φορές στις καθυστερήσεις.

Καμία ομάδα, πλην της Μπρέντφορντ, δεν είχε αποσπάσει περισσότερους βαθμούς στον «νεκρό» χρόνο των παιχνιδιών. Εν τέλει, η Μπράιτον αποφάσισε να κάνει το 6… 7, και μάλιστα μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Το εύθραυστο 1-0 παρέμενε, ο Πότερ πέρασε στο ματς τον Γουέλμπεκ και αυτός με μία εξαιρετική κεφαλιά… ισοφάρισε στο 91’. Φτάσαμε λοιπόν στους επτά κερδισμένους βαθμούς μετά το 90’! Έναν εντυπωσιακό αριθμό που… καμία ομάδα από το Big 6 δεν πλησιάζει!

Δημήτρης Μανάκος