Έπαιξε όσο χρειαζόταν και κάνει Πρωτοχρονιά στο… +8 η Μάντσεστερ Σίτι!

Έπαιξε όσο έπρεπε προκειμένου να περάσει επιτυχώς από το Brentford Community Stadium και να φτάσει στο +9 από την Λίβερπουλ και το +8 από την Τσέλσι η Μάντσεστερ Σίτι  (0-1), η οποία δεν έθελξε με την απόδοσή της, αλλά πήρε τη νίκη, χάρη στο γκολ του Φιλ Φόντεν στο πρώτο μέρος!



Έπαιξε όσο χρειαζόταν και κάνει Πρωτοχρονιά στο… +8 η Μάντσεστερ Σίτι!

Επρόκειτο για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Μάντσεστερ Σίτι, προκειμένου να ξεφύγει τόσο από την Τσέλσι που έμεινε στην ισοπαλία με την Μπράιτον, όσο και από την Λίβερπουλ, που γνώρισε μόλις την 2η ήττα της στην σεζόν, από την Λέστερ. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως ήταν να κερδίσει την Μπρέντφορντ μακριά από το «Έτιχαντ», σε μία δύσκολη έδρα, που οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ σκόραραν τρεις φορές, αλλά έφυγαν με την ισοπαλία.

Ωστόσο, το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα εμφανίστηκε ιδιαίτερα σοβαρό, ώστε να αφήσει περιθώρια δεύτερων σκέψεων στους γηπεδούχους. Ακόμη και αν δεν ξεκίνησε τόσο καλά το ματς, καθώς η Μπρέντφορντ πίεσε ψηλά, έκλεβε μπάλες και κατέγραψε δύο εντός εστίας τελικές και μία στιγμή που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.

Αρχικά, στο 14ο λεπτό ο Γουισά γύρισε την μπάλα με στόχο τον Τόνεϊ, ο Ντίας έβαλε λάθος το κεφάλι του, αλλά ο Άλισον αντέδρασε επιτυχημένα, παραχωρώντας κόρνερ. Από την στημένη φάση, η Σίτι είδε την εστία της και πάλι να απειλείται, με την άμυνά της να μην απομακρύνει και τους Γουισά και Τόνεϊ να βλέπουν τον Κανσέλο να διώχνει πάνω στην γραμμή τις προσπάθειές τους.

Ό,τι δεν κατάφεραν όμως οι «μέλισσες» στις δικές τους ευκαιρίες, έγινε πράξη με την πρώτη τελική προσπάθεια της Σίτι στο ματς. Ο Ντε Μπρόινε βρήκε «μαγικά» με σέντρα τον Φιλ Φόντεν, ο Άγγλος πλάσαρε ψύχραιμα από κοντά, ο VAR  μέτρησε το γκολ και το… πράγμα απλοποιήθηκε.

Σε καμία περίπτωση στο πρωτάθλημα άλλωστε, δεν συνέβη οι «πολίτες» να προηγήθηκαν και να μην κέρδισαν, έχοντας το εντυπωσιακό… 15/15! Κάπως έτσι, και με οδηγό το πρόσφατο παρελθόν τους, η ομάδα του Πεπ διαχειρίστηκε άψογα την αναμέτρηση, αναζητώντας ένα γκολ ακόμη, προκειμένου να «κλειδώσει» το τρίποντο και  να αρχίσει να σκέφτεται την εξόρμηση στο «Έμιρεϊτς»!

Εν τέλει δεν τα κατάφερε μιας και το σουτ του Κέβιν Ντε Μπρόινε στο 65΄ κατέληξε στο δοκάρι, ενώ 20 λεπτά μετά το γκολ του Λαπόρτ ακυρώθηκε καθώς ήταν εκτεθειμένος. Πέραν αυτών, καμία άλλη αξιοσημείωτη στιγμή δεν έλαβε χώρα μέχρι και το τέλος, με το 1-0 του πρώτου μέρους να αποτελεί και σκορ της αναμέτρησης, σηματοδοτώντας και το πρώτο «διπλό» της Σίτι με το εν λόγω σκορ, μετά το Σεπτέμβριο και το «διπλό» απέναντι στην Λέστερ!

Δημήτρης Μανάκος