Ο Γουέλμπεκ έκανε τεράστια ζημιά στην Τσέλσι (vid)

Ο Ντάνι Γουέλμπεκ μπήκε στο 80' και στο 91' σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά για να κάνει μεγάλο κακό στην Τσέλσι και να χαρίσει στην Μπράιτον τον βαθμό με το τελικό 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ»! Ασφαλώς ξανά κερδισμένη - όπως και το βράδυ της Τρίτης με τη νίκη της Λέστερ επί της Λίβερπουλ - η πρωτοπόρος, Μάντσεστερ Σίτι. Τραυματίας αποχώρησε από το παιχνίδι ο Ρις Τζέιμς, «μπλε» και «κόκκινοι» θέλουν πλέον απελπισμένα τη νίκη στο μεταξύ τους ντέρμπι, την Κυριακή. 



Ο Γουέλμπεκ έκανε τεράστια ζημιά στην Τσέλσι (vid)

Έπειτα από τη διαφορά που έκανε στο ματς με την Άστον Βίλα όπου πέρασε με αλλαγή στο δεύτερο μέρος και είχε γκολ και κερδισμένο πέναλτι, ο Ρομέλου Λουκάκου πήρε φανέλα βασικού κόντρα στην Μπράιτον και δικαίωσε απόλυτα τον Τόμας Τούχελ.

Οι «μπλε» από το ξεκίνημα έδειξαν πως ήθελαν πάρα πολύ αυτή τη νίκη πριν από το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στις 2 του μηνός, άσκησαν πίεση, προσπάθησαν με σβελτάδα στα πρώτα λεπτά χάρη στους Μάουντ, Πούλισικ και Χάντσον – Οντόι και αρχικά πέτυχαν το δοκάρι στο 16'. Ένα γυριστό του Αθπιλικουέτα ήταν αυτό που προσέκρουσε στη ρίζα του δοκαριού της εστίας του Σάντσες σε φάση όπου επικράτησε σύγχυση στα καρέ της Μπράιτον. Έπειτα, ο πορτιέρε των «γλάρων» έβγαλε ένα σουτ του Μάουντ και στο 28' έγινε το 1-0.

Ο Λουκάκου με κεφαλιά από σέντρα του Μάουντ άνοιξε το σκορ, με την Μπράιτον να βγάζει αντίδραση, να παίρνει τη μπάλα και να καταφέρνει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου να δείξει στην Τσέλσι πως θα έπαιζε κι εκείνη στο ματς και δεν θα παρέδιδε τα όπλα... Η ομάδα του Πότερ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο για να ψάξει την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος, όμως, στο 55' ο Χάντσον – Οντόι έκανε τραγικό λάθος στο 2 με 1 σε αντεπίθεση με τον Μάουντ και η πάσα του ήταν κάκιστη με αποτέλεσμα να μην γίνει γκολ η μεγάλη ευκαιρία.

Στα... καπάκια ο Μοπέ με διαγώνιο σουτ από τα όρια της περιοχής του Μεντί είδε τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σενεγαλέζου πορτιέρε σε μια... υπενθύμιση προς την Τσέλσι για το γεγονός πως έπρεπε να καθαρίσει αυτό το ματς. Στο 60' ήρθε διπλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με τους ΜακΆλιστερ και Μοπέ να μην καταφέρνουν να νικήσουν τους Μεντί και Ρούντιγκερ, με τους «μπλε» να διατρέψουν απανωτούς κινδύνους να δεχθούν γκολ.

Ο Τόμας Τούχελ στο 67' έβγαλε τον Χάντσον – Οντόι και πέρασε στο ματς τον Καντέ για να κρατήσει περισσότερο το κέντρο και να ηρεμήσει την κατάσταση, με τους Μάουντ και Πούλισικ να στηρίζουν πλέον τον Λουκάκου επιθετικά. Η Τσέλσι δεν κατάφερε να περιορίσει την ορμή της Μπράιτον και να τραβήξει τη μπάλα στο μισό γήπεδο των αντιπάλων της μέχρι τέλους και το πλήρωσε ακριβά... 

Ο Γουέλμπεκ που είχε μπει με αλλαγή στο 80' νίκησε τους Ρούντιγκερ και Τσάλομπα στο 91' στον αέρα και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1 χαρίζοντας στην Μπράιτον τον βαθμό και κάνοντας πολύ μεγάλη ζημιά στους Πρωταθλητές Ευρώπης, στο κυνήγι της κορυφής...  

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης