Λέστερ: Συνεχόμενες νίκες επί της Λίβερπουλ στην Premier League, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα – ο Ζαγοράκης θα θυμάται την τελευταία!

Μία τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε η Λέστερ επί της Λίβερπουλ στο «Κινγκ Πάουερ», με το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς να επικρατεί με 1-0 και να κάνει συνεχόμενες νίκες απέναντι στους «κόκκινους», για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα.  



Λέστερ: Συνεχόμενες νίκες επί της Λίβερπουλ στην Premier League, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα – ο Ζαγοράκης θα θυμάται την τελευταία!

Το πιο σοβαρό αγωνιστικό της πρόσωπο παρουσίασε η Λέστερ απέναντι στην Λίβερπουλ στο «Κινγκ Πάουερ», με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 1-0 και να διατηρούν απαραβίαστη την εστία τους, μόλις για τρίτη φορά στην σεζόν, έχοντας τον Σμάιχελ σε εξαιρετικό βράδυ.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως οι «αλεπούδες» έκαναν δύο τις νίκες τους απέναντι στην Λίβερπουλ, σε συνεχόμενα ματς, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, σε επίπεδο Premier League.

Η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων είχε λάβει χώρα τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους και η Λέστερ είχε επικρατήσει ξανά, αλλά αυτή την φορά με 3-1. Πλέον το 2/2 είναι γεγονός, αλλά αλήθεια, πότε κάτι τέτοιο, πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά;

Για να το βρει κανείς, πρέπει να γυρίσει τον χρόνο αρκετά πίσω. Φτάνουμε στην διετία 1998-1999, όπου οι «μπλε» είχαν κερδίσει σε δύο περιπτώσεις με 1-0, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

Η αρχή έγινε στο «Φίλμπερτ Στριτ» με 1-0, για να ακολουθήσει το 0-1 του «Άνφιλντ» με σκόρερ τον Μάρσαλ, σε ένα ματς που στην βασική ενδεκάδα της Λέστερ βρέθηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης! Πρόκειται για τη μοναδική φορά που ο Έλληνας μέσος αντιμετώπισε τη Λίβερπουλ στην καριέρα του, όντας επί της ουσίας… αήττητος απέναντί της.

Για την ιστορία, απλώς να αναφέρουμε πως η Λίβερπουλ από την σεζόν 1996-97 μέχρι και το 2000, δεν είχε κερδίσει ουδέποτε στην Premier League την Λέστερ!

Δημήτρης Μανάκος