Μπράιτον 10άδας στην Boxing Day

Με ολοκληρωτική εμφάνιση στο πρώτο μέρος και αντέχοντας στις δυσκολίες του δευτέρου 45λέπτου, η Μπράιτον κατάφερε να επικρατήσει 2-0 της Μπρέντφορντ και να μπει στην πρώτη 10άδα της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ.  



Μπράιτον 10άδας στην Boxing Day

Η εντυπωσιακή Μπράιτον δεν είχε αφήσει την Μπρέντφορντ να πάρει ανάσα και φυσικά να μην πάρει ούτε την κατοχή της μπάλας.

Το σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ ήταν εκπληκτικό στο πρώτο μέρος απέναντι στην Μπρέντφορντ και κατάφερε να βάλει τις βάσεις για τη νίκη που ανέβασε τους «γλάρους» στην πρώτη 10άδα και πιο συγκεκριμένα στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Ο Τροσάρ με ωραίο τελείωμα στο 34' έπειτα από κάθετη πάσα του Μουέπου άνοιξε το σκορ για τους νικητές, για να έρθει το εκπληκτικό μακρινό σουτ του Μοπέ στο 42' να γράψει το 2-0 που ήταν πέρα ως πέρα δίκαιο για την εμφάνιση που πραγματοποιούσαν οι γηπεδούχοι στο Amex Stadium.

Ο Ντάνι Γουέλμπεκ πέρασε με αλλαγή στο ματς στην πρώτη του εμφάνιση μετά τις 27 του Σεπτέμβρη και ο γκολκίπερ της Μπράιτον στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έκανε δυο εκπληκτικές επεμβάσεις για να κρατήσει το μηδέν. Αρχικά σε σουτ του Μπαπτίστ που κόντραρε και άλλαξε πορεία κι έπειτα σε κεφαλιά του Πίνοκ.

Οι «γλάροι» αντιλήφθηκαν ότι το ματς κάθε άλλο παρά τελειωμένο ήταν, αν και εκείνοι είχαν τη δυνατότητα να φτάσουν και σε ένα τρίτο γκολ και να καταρρακώσουν το ηθικό της Μπρέντφορντ.

Στο 67' ο Κουκουρέγια απομάκρυνε πάνω στη γραμμή μια προσπάθεια του Πίνοκ και η ομάδα του Φρανκ προσπαθούσε να ξαναμπεί στο ματς όσο της το επέτρεπε ο χρόνος και το μομέντουμ.

Ο κόσμος της Μπράιτον τραγουδούσε ρυθμικά το όνομα του Πότερ με τον ενθουσιασμό να περισσεύει καθώς το ματς ολοκληρωνόταν και το τελικό 2-0 πανηγύριστηκε με ένταση, με τους γηπεδούχους να κάνουν χαρούμενη Boxing Day.

Κώστας Ζάλιαρης