Τρίτα και… φαρμακερά Χριστούγεννα για την Τσέλσι, με πρωταγωνιστή τον Λουκάκου!

Μία πολύτιμη νίκη στο «Βίλα Παρκ» κατάφερε να πανηγυρίσει η Τσέλσι, η οποία έφερε τούμπα το ματς, χάρη στον Ρομέλου Λουκάκου, και επικράτησε με 3-1 της Άστον Βίλα, που πάλεψε αλλά δεν μπορούσε δίχως τον… Στίβεν Τζέραρντ! Πρόκειται για την πρώτη Boxing Day που κερδίζουν οι «μπλε» μετά το 2019 και τις δύο διαδοχικές ήττες που είχαν υποστεί, διατηρώντας τον εαυτό τους σε τροχιά τίτλου!



Τρίτα και… φαρμακερά Χριστούγεννα για την Τσέλσι, με πρωταγωνιστή τον Λουκάκου!

Μπορεί η Τσέλσι να βρίσκεται στην 3η θέση του πρωταθλήματος, ξεκινώντας την σεζόν και ως μία από τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο, όμως η πρόσφατη παράδοσή της στην Boxing Day ήταν δεδομένο πως δεν την ευνοούσε.

Μετρούσε δύο σερί ήττες  σε ισάριθμες αναμετρήσεις από την Σαουθάμπτον και την Άρσεναλ, ενώ δύσκολη κρινόταν και η εξόρμησή της στο «Βίλα Παρκ» κόντρα στην Άστον Βίλα. Αυτό αποδείχθηκε, αλλά φέτος οι «μπλε» βρήκαν απάντηση και μάλιστα με ανατροπή, με πρωταγωνιστή τον Ρομέλου Λουκάκου!

Αναλυτικότερα, με το ξεκίνημα του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι φαινόταν πως πατούν καλύτερα στο γήπεδο. «Χτυπούσαν» στις αντεπιθέσεις, είδαν τους Γουόκτινς και Ινγκς να απειλούν σε ανοιχτούς χώρους, ενώ ο Τσάλομπα, ο Τιάγκο Σίλβα και ο Ρίντιγκερ αντιμετώπιζαν προβλήματα στην γρήγορη μετάβαση παιχνιδιού των «Βίλανς».

Επί της ουσίας, εκεί επέλεξε να στοχεύσει ο Στίβεν Τζέραρντ, που δεν παραβρέθηκε στον πάγκο λόγω Covid και εν τέλει δικαιώθηκε στο 28ο λεπτό, εξαιτίας του αυτογκόλ του Ρις Τζέιμς.

Ο Τάργκετ σέντραρε, ο Άγγλος μπακ επιχείρησε να απομακρύνει, αλλά τελικώς έγινε ο πρώτος παίκτης στην φετινή Boxing Day που σκοράρει στα… δίχτυα της ομάδας του, όντας συνολικά ο δεύτερος, μαζί με τον Τζουανζέμπε, την τελευταία τριετία.

Η πιθανότητα να παραμείνει για πρώτη φορά δίχως νίκη σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ, έκανε την Τσέλσι να βγάλει άμεσα αντίδραση. Ο Κας προέβη σε ένα «ανόητο» μαρκάρισμα πάνω στον Χάντσον Οντόι στο 33’ και ο Ζορζίνιο μετέτρεψε σε γκολ την ευκαιρία, ευστοχώντας εύκολα από τα έντεκα βήματα, απέναντι στον Μαρτίνες.

Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, όμως η είσοδος του Ρομέλου Λουκάκου στο παιχνίδι, με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, άλλαξε τις ισορροπίες. Ακόμη και αν ο Τιάγκο Σίλβα αντικαταστάθηκε αναγκαστικά…

Μία ακόμη καλή ενέργεια του Χάντσον Οντόι ήταν αρκετή, προκειμένου ο Βέλγος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να πανηγυρίσει στην Premier League, για πρώτη φορά, μετά τα τελευταία του γκολ απέναντι στην Άστον Βίλα!

Το γκολ του 55ου λεπτού έβαλε σε θέση ισχύος την Τσέλσι, της οποίας η ψυχολογία άλλαξε δραματικά. Ο Μάουντ αστόχησε προ κενής εστίας το 68’, ενώ εν συνεχεία οι «μπλε» προέβησαν σε διαχείριση του πλεονεκτήματός τους, βλέποντας τον Οντόι να αστοχεί από καλή θέση στο 87΄'. Ο στόχος στέφθηκε από επιτυχία, αλλά ο Ρομέλου Λουκάκου έβαλε και πάλι την σφραγίδα του! Κέρδισε πέναλτι μετά από εντυπωσιακή κούρσα στις καθυστερήσεις, ο Ζορζίνιο και το... αλματάκι του δεν λάθεψαν και το τελικό 3-1 υπέρ τους, τους διατηρεί σε τροχιά τίτλου, με την πρώτη νίκη στην Boxing Day μετά από δύο χρόνια, να είναι γεγονός!

Δημήτρης Μανάκος