Ο Κέιν έγινε θρύλος της Boxing Day και η Σαουθάμπτον έδειξε πως ο επιμένων νικά!

Η Τότεναμ με δυο γκολ από το 34', τον Κέιν να γράφει ιστορία στην Boxing Day και με παίκτη περισσότερο από το πρώτο μέρος λόγω ανοησίας του Ζαχά έφτασε εύκολα στο τελικό 3-0 απέναντι στην «πληγωμένη» από τον Covid, Κρίσταλ Πάλας. Δυο φορές ισοφαρίστηκε αλλά τελικά πήρε τη νίκη με το τελικό 3-2 η Σαουθάμπτον απέναντι στην Γουέστ Χαμ για να πανηγυρίσει «τρίποντο» για πρώτη φορά από τις αρχές του Νοέμβρη! Τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία στα τελευταία πέντε ματς για τα «σφυριά».  



Ο Κέιν έγινε θρύλος της Boxing Day και η Σαουθάμπτον έδειξε πως ο επιμένων νικά!

Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας 3-0

Η Πάλας είχε αρκετούς απόντους είτε λόγω τραυματισμού είτε λόγω Covid και μάλιστα, δεν είχε και τον Πατρίκ Βιεϊρά στην άκρη του πάγκου, αφού ο θρύλος της Άρσεναλ νοσεί από κορονοϊό και δεν μπορούσε να δώσει το «παρών». Γκουαΐτα, Κλάιν, ΜακΆρθουρ, Μιλιβόγεβιτς, Έζε, Ολίσε και Μπεντέκε απουσίαζαν για τους «αετούς».

Ο Σον από πλευράς Τότεναμ ήταν τρομερά δραστήριος, ο Λούκας Μοόουρα στο 25' έχασε μια εξαιρετική ευκαιρία με κεφαλιά από καλό σημείο, ωστόσο, το γκολ ήρθε στο 32'. Ο Χάρι Κέιν έπειτα από γύρισμα του Βραζιλιάνου κατάφερε να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Μπάτλαντ για να γράψει το 1-0 για τα «σπιρούνια».

Τα τέρματα της ομάδας του Αντόνιο Κόντε θα γίνονταν δυο μέσα σε ένα τρίλεπτο, με τον δημιουργό του πρώτου γκολ να ίπταται πάνω από τον Άντερσεν και να «καρφώνει» τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατή κεφαλιά για το 2-0 στο 34'. Η Πάλας θα έβλεπε τον Ζαχά βλακωδώς ν' αντικρίζει δυο κίτρινες κάρτες σε ελάχιστα λεπτά για ν' αποχωρήσει και ν' αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνει πλέον τρομερά δύσκολη για το σύνολο του Μόγιες.

Ο Χάρι Κέιν με το γκολ που πέτυχε ισοφάρισε την επίδοση του Ρόμπι Φάουλερ με τα 9 τέρματα στην Boxing Day του κορυφαίου πρωταθλήματος, με τον αστέρα της Τότεναμ να έχει βρει δίχτυα σε έξι διαδοχικές αναμετρήσεις την 26 του Δεκέμβρη! Αυτό ήταν και το πρώτο του εντός έδρας γκολ για το πρωτάθλημα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο!

Το τελικό 3-0 του ματς διαμόρφωσε ο Σον στο 74ο λεπτό με την αναμέτρηση να έχει γίνει πλέον άνετη για το σύνολο του Αντόνιο Κόντε. Ο Νοτιοκορεάτης βρήκε δίχτυα από τη δεύτερη ασίστ του Μόουρα στο ματς.

Γουέστ Χαμ – Σαουθάμπτον 2-3

Ο κόσμος για κάποιον λόγο έμεινε μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου το απόγευμα της Κυριακής για την Boxing Day κι αυτό δεν βοήθησε καθόλου την Γουέστ Χαμ. Η Σαουθάμπτον ήξερε πως στις τέσσερις προηγούμενες επισκέψεις της στην έδρα των «σφυριών» είχε φύγει ηττημένη και προσπάθησε εξ αρχής να το αλλάξει αυτό, ανοίγοντας το σκορ στο 8ο λεπτό με τον Ελιονούσι που σούταρε και παρά τα πολλά κορμιά στην περιοχή των γηπεδούχων, η μπάλα έφτασε στο βάθος της εστίας.

Οι «άγιοι» άξιζαν το προβάδισμά τους, όμως, με την έναρξη του δευτέρου μέρους ισοφαρίστηκαν κι έτσι το ματς απέκτησε νέο ενδιαφέρον με την αντίδραση της Γουέστ Χαμ. Ο Μικαΐλ Αντόνιο στο 49' με κεφαλιά είχε άμεσο αντίκτυπο έχοντας περάσει με αλλαγή στο παιχνίδι κι έτσι τα «σφυριά» είχαν μπει ξανά στη διεκδίκηση όλων των βαθμών από το ματς. Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στην Γουέστ Χαμ και έκανε την Σαουθάμπτον να κάνει λάθη στα μετόπισθεν έχοντας χάσει τη συγκέντρωσή της.

Παρ' όλα αυτά, στο 61' οι «άγιοι» κέρδισαν πέναλτι και φυσικά ο Γουόρντ – Πρόους εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα για το 2-1, για να έρθει νέα ισοφάριση από τον Μπενραχμά στο 64' από σέντρα του εκπληκτικού τον τελευταίο καιρό, Τζάροντ Μπόουεν.

Και ξανά η Σαουθάμπτον θα έπαιρνε προβάδισμα με τον Μπέντναρεκ να σηκώνεται για κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Γουόρντ – Πρόους στο 69' για το 3-2 της ομάδας του Ραλφ Χάσενχουτλ. Το πάνω χέρι θα παρέμενε στους φιλοξενούμενους μέχρι το φινάλε, για την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα μετά τις 5 του Νοέμβρη και το 1-0 επί της Άστον Βίλα.

Κώστας Ζάλιαρης