Κυρίαρχη και στο «Κάροου Ρόουντ» με πεντάρα η Άρσεναλ!

Μία εξαιρετική Άρσεναλ έκανε ξανά την εμφάνισή της στην Premier League, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 5-0 της Νόριτς στο «Κάροου Ρόουντ» στην Boxing Day, κάνοντας το 5/5 σε όλες τις διοργανώσεις! Δύο ασίστ ο… μαέστρος Έντεγκααρντ, δύο γκολ ο Μπουκάγιο Σάκα, έφτασε τις οκτώ σερί ήττες η ομάδα του Ντιν Σμιθ στις 26 Δεκεμβρίου!



Κυρίαρχη και στο «Κάροου Ρόουντ» με πεντάρα η Άρσεναλ!

Μία ακόμη ιδιαίτερα πειστική εμφάνιση πραγματοποίησε η Άρσεναλ στο «Κάροου Ρόουντ» απέναντι στη Νόριτς, με τους «κανονιέρηδες» να είναι εξαιρετικοί, να σκοράρουν δύο γκολ στο πρώτο μέρος και τρία στο δεύτερο (0-5) και να σημειώνουν την 4η συνεχόμενη νίκη τους στην Premier League και την 5η σε όλες τις διοργανώσεις. Απεναντίας η Νόριτς, δεν πρόβαλλε σθεναρή αντίσταση και συνεχίζει το αρνητικό σερί του… 0/8 στην Boxing Day!

Αναλυτικότερα, η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Άρσεναλ. Ο Μπουκάγιο Σάκα άνοιξε το σκορ στο 6’, ύστερα από πάσα του Μαρτίν Έντεγκααρντ, ενώ η επόμενη καλή στιγμή του ματς καταγράφηκε 20 λεπτά αργότερα, με κεφαλιά του Αλεξάντερ Λακαζέτ.

Ο Σάκα συνέχισε το σερί των «κανονιέρηδων» που τους θέλει να παίρνουν περισσότερο από το 50% των γκολ τους από τους teenagers, η Νόριτς «πάγωσε» και η Άρσεναλ συνέχισε να πιέζει, δίχως όμως να μετουσιώνει το 70% κατοχής της μπάλας σε… πραγματικές ευκαιρίες.

Στο 36’ πέντε ποδοσφαιριστές της πάτησαν περιοχή αλλά η πάσα του Κίραν Τίρνι παραδόξως δεν είχε τελικό αποδέκτη, ενώ ακολούθησαν νεύρα σε δύο περιπτώσεις, με τους Τσάκα και Πλακέτα να τιμωρούνται με κίτρινες κάρτες, για ένταση και διαμαρτυρίες.

Όλα έδειχναν πως το 1-0 θα ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, με την Άρσεναλ να προηγείται για 14η φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα κατόρθωσε, έστω και δύσκολα να διευρύνει το προβάδισμά της.

Σκόρερ αυτή την φορά; Ο Κίραν Τίρνι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πάσα του… μαέστρου Έντεγκααρντ και την έκανε ασίστ με ωραίο, συρτό σουτ στην απέναντι γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει για αντιδράσει, Γκαν.

Όπως τελείωσε, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος της συνάντησης. Η Άρσεναλ επέλεξε να διαχειριστεί το ματς, αφήνοντας το πόδι από το γκάζι, αλλά η Νόριτς και πάλι δεν μπόρεσε να απειλήσει, με τον Γκίλμουρ να επιδεικνύει ό,τι πιο σοβαρό μπορούσε, στο 55’, με σουτ εκτός περιοχής.

Εν συνεχεία, ο Μαρτινέλι σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, ενώ κάτι ανάλογο δεν συνέβη με τον Μπουκάγιο Σάκα στο 67’! Το γκολ του νεαρού ήταν εξαιρετικό,  αλλά η Άρσεναλ ήθελε να σημειώσει και δεύτερη «τεσσάρα» στην... χειρότερη!

Ο Λακαζέτ έκανε το 4-0 με πέναλτι, ο Σμιθ Ρόου έκανε το 5-0 στις καθυστερήσεις, σκοράροντας για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική ενώ έρχεται από τον πάγκο, ενώ νωρίτερα το μοναδικό σημείο αναφοράς, ήταν η είσοδος του Χρήστου Τζόλη στο παιχνίδι στο 75’!

Δημήτρης Μανάκος