Πάρτι με εξάρα η Σίτι κι ας τρόμαξε για 20 λεπτά

Ένα εφιαλτικό 20λεπτο για τη Σίτι πρόσφερε ένα τρομερό παιχνίδι στο Etihad όταν η Λέστερ αντέδρασε και έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση παρά το εις βάρος της 4-0 από το πρώτο μέρος! Ο χαρακτήρας των Πρωταθλητών, ωστόσο, ξαναβγήκε στην επιφάνεια και έφτασαν στο τελικό 6-3 για να χαρούν τη φετινή Boxing Day, αν και με απροσδόκητο άγχος.  



Πάρτι με εξάρα η Σίτι κι ας τρόμαξε για 20 λεπτά

Η Μάντσεστερ Σίτι έπιασε τη Λέστερ από τον λαιμό και από το 14ο λεπτό είχε ήδη προβάδισμα δυο τερμάτων ως απόλυτα φυσιολογικό επακόλουθο της τροπής που είχε πάρει το ματς. Οι «πολίτες» προτού σκοράρουν για πρώτη φορά με το αριστερό σουτ του Ντε Μπρόινε εντός περιοχής στο 5' δεν είχαν αφήσει την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ν' ακουμπήσει τη μπάλα!

Λίγο αργότερα ήρθε και το μεγάλο λάθος του Τίλεμανς που αγκάλιασε τον Ρόδρι στην περιοχή σε εκτέλεση στατικής φάσης και δεν γινόταν να μην είναι πέναλτι αυτό όσο κι αν τα τραβήγματα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κλασσικές καταστάσεις... Ο Μαχρέζ από την άσπρη βούλα έκανε το 2-0 από νωρίς για τους πρωτοπόρους της Πρέμιερ Λιγκ. Η αντίδραση από πλευράς Λέστερ ήταν το δοκάρι σε τρομερή εκτέλεση φάουλ του Μάντισον με τον Έντερσον να έχει προλάβει ν' ακουμπήσει και τη μπάλα για να της αλλάξει πορεία.

Αυτό ήταν σαν να έθιξε τον εγωισμό της Σίτι και κάπως έτσι έφτασε στο 3-0 για να δείξει στη Λέστερ ότι δεν θα πρέπει να σηκώνει κεφάλι. Ο Γκουντογκάν στο 20ο λεπτό από κοντά σκόραρε με τεράστια ευκολία έπειτα από ταχύτατο τριγωνάκι των Μπερνάρντο, Ντε Μπρόινε και Κανσέλο...

Στο 24' ήρθε και νέο πέναλτι που κέρδισε ο Στέρλινγκ από τον Τίλεμανς γι' ακόμα μια φορά και το 4-0 ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες από την εύστοχη εκτέλεση του Άγγλου που αφού το κέρδισε, το ανέλαβε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Σίτι πλέον μπορούσε να προσφέρει και θέαμα και στο 35' ο Σμάιχελ απέκρουσε μια τρομερή ενέργεια του Στέρλινγκ έπειτα από συνεργασία με τους Ντε Μπρόινε και Μπερνάρντο.

Η Λέστερ, θα φανταζόταν κανείς πως ήταν τελειωμένη και πως απέναντι σε αυτή την αρμάδα που έχει παρουσιάσει και φέτος ο Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν είχε καμία ελπίδα. Κι όμως! Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ήρθαν δυο άμεσα τέρματα από τις «αλεπούδες»! Στο 55' ο Μάντισον από μπαλιά του Ιεανάτσο σε αντεπίθεση με υπεραριθμία από τους φιλοξενούμενους έκανε το 4-1 και στο 59' ήρθε και το 4-2 από τον Αντεμόλα Λούκμαν που πλάσαρε σωστά τον Έντερσον από νέα ασίστ του Ιεανάτσο.

Τα απίθανα πράγματα συνεχίστηκαν για τους Πρωταθλητές του 2016! Ο Φερναντίνιο στο 64' πίστεψε πως είχε σκοράρει με κεφαλιά, με τον Αμάρτεϊ να διώχνει σχεδόν πάνω στη γραμμή και στην αμέσως επόμενη φάση έγινε το 4-3! Ο Μάντισον σούταρε με δύναμη, ο Έντερσον απέκρουσε, η μπάλα πήγε και στο οριζόντιο δοκάρι και ο Ιεανάτσο από κοντά πήρε τη μπάλα και σκόραρε για να φτάσει η Λέστερ σε απόσταση βολής από την ισοφάριση!

Η χαρά της ομάδας του Μπρένταν Ρότζερς θα διαρκούσε 3,5 λεπτά, αφού ο Αϊμερίκ Λαπόρτ με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ έγραψε το 5-3 για τους «πολίτες» που ναι μεν είχαν ανησυχήσει, όμως ξέρουν σε τέτοιες καταστάσεις να «καθαρίζουν» τα παιχνίδια. Στο 70' η τρέλα θα μπορούσε να έχει συνεχιστεί, όμως, ο Έντερσον βγήκε γρήγορα για να διώξει με το κορμί το πλασέ του αμαρκάριστου Ιεανάτσο τον οποίο άφησε όλη η άμυνα της Σίτι να βρει το ρήγμα και να περάσει στην περιοχή.

Η Σίτι κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό μετά και το πέμπτο γκολ και έφτασε και στο τελικό 6-3 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Στέρλινγκ στο παιχνίδι στο 87'. Ξανά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ρούμπεν Ντίας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Άγγλος από κοντά απλά τελείωσε άνετα τη φάση.

Κώστας Ζάλιαρης