Γκάρι Χούπερ: Ο άνθρωπος που πέτυχε το μοναδικό γκολ της Νόριτς στην Boxing Day τα τελευταία 29 χρόνια, «παραθερίζει» στην Αυστραλία!

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τελευταία φορά που η Νόριτς βρήκε δίχτυα σε κάποια από τις Boxing Day της Premier League. Σκόρερ της; Ο Γκάρι Χούπερ! Ένας 33άχρονος επιθετικός που πλέον αγωνίζεται στην Αυστραλία και… ελάχιστοι τον θυμούνται.



Γκάρι Χούπερ: Ο άνθρωπος που πέτυχε το μοναδικό γκολ της Νόριτς στην Boxing Day τα τελευταία 29 χρόνια, «παραθερίζει» στην Αυστραλία!

Άπαντες μπορούν να αντιληφθούν πως στην αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής της Premier League ανάμεσα στη Νόριτς και την Άρσεναλ, υπάρχει… φαβορί. Οι «κανονιέρηδες» αναζητούν το τέταρτο συνεχόμενο τρίποντό τους, τα «καναρίνια» βρίσκονται στην τελευταία θέση και η παράδοσή τους στην Boxing Day είναι ολότελα αρνητική.

Για την ακρίβεια μετρούν, επτά συνεχόμενες ήττες, με την τελευταία επικράτηση να χρονολογείται το 1993! Προφανώς και δεν έχουν σημειώσει αρνητικό αριθμό τερμάτων, όπως η Γουέστ Μπρομ, που κατέχει το… απόλυτο, αλλά αν αναλογιστεί κανείς πως το τελευταίο γκολ υπέρ τους, επετεύχθη πριν οκτώ χρόνια, αντιλαμβάνεται το πρόβλημα.

Αλήθεια, ποιος είναι και… τι κάνει ο τελευταίος άνθρωπος που σκόραρε για τη Νόριτς στην Boxing Day; Ονομάζεται Γκάρι Χούπερ, είναι επιθετικός, φόρεσε την φανέλα της 70 φορές και αγωνίστηκε σε αρκετές αγγλικές ομάδες, σε μικρότερες κατηγορίες. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει για τη Νόριτς, στον 21ο αιώνα σε Boxing Day της Premier League!

Πλέον, με τα χρόνια να έχουν περάσει και τα 20 γκολ του με τα «καναρίνια» να βρίσκονται στο παρελθόν, εδρεύει στην Αυστραλία και αγωνίζεται με την Γουέλινγκτον Φίνιξ.

Το ότι πιθανότατα, δεν τον θυμάστε, αναδεικνύει και το ζήτημα της Νόριτς στο γκολ, στις 26 Δεκεμβρίου… Τότε είχε ως αντίπαλό της την Φούλαμ, χάνοντας με 1-2. Τι θα συμβεί στο «σπίτι» της απέναντι στην Άρσεναλ;

Δημήτρης Μανάκος