Γκουαρδιόλα: «Εμβολιαστείτε και φορέστε μάσκες για να μείνουν ανοιχτά τα γήπεδα»

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι απηύθυνε έκκληση προς όλους τους φιλάθλους να εμβολιαστούν αλλά και να φορούν τις μάσκες τους στο γήπεδο ώστε να παραμείνουν κοντά στην ομάδα τους χωρίς τον κίνδυνο της διασποράς του κορονοϊού.



Γκουαρδιόλα: «Εμβολιαστείτε και φορέστε μάσκες για να μείνουν ανοιχτά τα γήπεδα»

Σε μία ιστορική μέρα για το αγγλικό ποδόσφαιρο, τη Boxing Day, ήδη τρία παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ έχουν αναβληθεί ενώ ο αγώνας της Τότεναμ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας βρίσκεται στον «αέρα» λίγες ώρες πριν από τη σέντρα λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων αλλά και της μετάλλαξης Όμικρον που ταλαιπωρεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ομάδες σκέφτονται σοβαρά να πάρουν αυστηρά μέτρα για να καταφέρουν να περιορίσουν την έξαρση του Covid ανάμεσα στις τάξεις τους και ένα από αυτά είναι η απουσία των φιλάθλων από τις εξέδρες.

Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να αρέσει καθόλου στον τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι που απηύθυνε έκκληση στους φιλάθλους όλων των ομάδων να εμβολιαστούν και να φορούν μάσκες στα γήπεδα για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

«Δεν θα μου άρεσε ειλικρινά το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά οι εξέδρες. Τα κρούσματα αυξάνονται σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτοί οι άνθρωποι πηγαίνουν στα γήπεδα και μπορούν να μολύνουν και να μολυνθούν. Στα γήπεδα, οι άνθρωποι δεν φορούν μάσκες. Είναι αυτό που με εκπλήσσει περισσότερο.

Θα πρέπει να εμβολιαστούμε και με αναμνηστική δόση, εάν αυτό αποφασισθεί, αλλά και να απολυμαίνουμε τα χέρια μας, να τηρούμε την κοινωνική απόσταση και να φοράμε προστατευτικές μάσκες. Εμπιστεύομαι τους επιστήμονες γιατί ξέρουν απολύτως περισσότερα από όσα ξέρω. Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν όταν κάνουν ένα εμβόλιο, οι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν εάν δεν κάνουν ένα εμβόλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «πολιτών».

Στράτος Μαρίνος