Ο τερματοφύλακας που «πνίγηκε» στην ομίχλη

Ογδόντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ίσως πιο τρελή χριστουγεννιάτικη ποδοσφαιρική ιστορία, όταν ο Άγγλος γκολκίπερ Σαμ Μπάρτραμ υπερασπιζόταν την εστία του λόγω ομίχλης για ένα τέταρτο απέναντι στον… αόρατο εχθρό σε ένα έρημο γήπεδο.Ο τερματοφύλακας που «πνίγηκε» στην ομίχλη

Ανέκαθεν, τα Χριστούγεννα αποτελούσαν μια ιδιαίτερη περίοδο για ολάκερη την υφήλιο που αναπόδραστα «πότιζαν» με τη γιορτινή τους αύρα το καθετί. Φυσικά, ούτε το ποδόσφαιρο μπορούσε να μείνει έξω από τη σφαίρα επιρροής τους, με αποτέλεσμα  τη συγκεκριμένη συγκυρία να έχουν σημειωθεί ουκ ολίγα απίθανα γεγονότα με φόντο την «ασπρόμαυρη θεά».

Σε κάθε περίπτωση, όσα χρόνια και αν περάσουν, μοιάζει σχεδόν αδύνατο να συμβεί περιστατικό παρόμοιο σαν και αυτό που έλαχε η μοίρα στον Σαμ Μπάρτραμ να βιώσει.

Το ημερολόγιο γράφει 25 Δεκεμβρίου 1937. Ένα πηχτό πέπλο ομίχλης σαν κάτασπρο σεντόνι έχει τυλίξει ολόκληρη τη Βρετανία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν απειράριθμα προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα, η οποία ουσιαστικά είχε παραλύσει.

Διαβάστε περισσότερα στο bnsports.gr