Σαν σήμερα: Όταν η Τσέλσι «διέλυε» την Άστον Βίλα με 8 γκολ και 7 διαφορετικούς σκόρερ! (vid)

Η Τσέλσι δεν έδειξε κανένα έλεος απέναντι στην Άστον Βίλα το Δεκέμβρη του 2012, επικρατώντας με 8-0, έχοντας 7 διαφορετικούς σκόρερ στα πρώτα 7 γκολ της αναμέτρησης. Η πιο βαριά ήττα των «χωριατών» στην πρώτη κατηγορία ήρθε από τους ασταμάτητους «μπλε» του Ράφα Μπενίτεθ.



Σαν σήμερα: Όταν η Τσέλσι «διέλυε» την Άστον Βίλα με 8 γκολ και 7 διαφορετικούς σκόρερ! (vid)

Ήταν 23 Δεκεμβρίου του 2012 όταν η Τσέλσι υποδεχόταν την Άστον Βίλα για την 18η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει με 3-1 εκτός έδρας της Λίβερπουλ μία εβδομάδα νωρίτερα και έρχονταν στο Λονδίνο για ακόμη ένα τεράστιο αποτέλεσμα. Ωστόσο λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο…

Η Τσέλσι δεν επηρεάστηκε ούτε λίγο από τον θρίαμβο του αντιπάλου της και μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Φερνάντο Τόρες. Πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι «μπλε» ξαναχτύπησαν με τους Νταβίντ Λουίζ και Μπράνισλαφ Ιβάνοβιτς για το 3-0 του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.

Οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ εκμεταλλεύτηκαν τα κενά που δημιουργήθηκαν στην άμυνα της Άστον Βίλα στο δεύτερο ημίχρονο και έγραψαν ιστορία. Λάμπαρντ, Ραμίρες, Όσκαρ και Αζάρ προσθέτουν ακόμη τέσσερα τέρματα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 7-0. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ραμίρες στο 90ο λεπτό και έγινε ο μοναδικός παίκτης που σκόραρε παραπάνω από μία φορά στην αναμέτρηση συνθέτοντας και το τελικό 8-0.

Με τον δείκτη του σκορ να βρίσκεται τόσο ψηλά η Τσέλσι υποχρέωσε τη Βίλα στην πιο βαριά ήττα στην ιστορία της στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου ενώ έγινε η πρώτη ομάδα που είδε επτά διαφορετικούς παίκτες της να σκοράρουν στην ίδια αναμέτρηση.

 

Στράτος Μαρίνος