Η Άρσεναλ «καθάρισε» με χατ-τρικ του Mr.League Cup και τον 18χρονο Πατίνο στο ντεμπούτο του!

Ο Έντι Ενκέτια λατρεύει το Carabao Cup και πέτυχε χατ-τρικ απέναντι στην Σάντερλαντ για να στείλει εύκολα την Άρσεναλ στα ημιτελικά του φετινού τουρνουά με το 5-1 στο «Έμιρεϊτς» κόντρα στις «μαυρόγατες». Σε μεγάλα κέφια ο Άγγλος επιθετικός, γκολ στο ντεμπούτο του ο 18χρονος χαφ, Τσάρλι Πατίνο, ο Πεπέ σκόραρε και έφτιαξε δυο τέρματα για την ομάδα του Αρτέτα. 



Η Άρσεναλ «καθάρισε» με χατ-τρικ του Mr.League Cup και τον 18χρονο Πατίνο στο ντεμπούτο του!

Η Άρσεναλ θα μπορούσε να είναι αρκετά πιο άνετη αν δεν πλήρωνε αυτή τη χαλαρότητα που επέδειξε μετά το 2-0 , με αποτέλεσμα η Σάντερλαντ να ξαναμπεί στο ματς. Οι «κανονιέρηδες» είδαν τον Έμπλετον στο 14' να γλιτώνει για λίγο το αυτογκόλ και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του, ωστόσο, στο 17' έγινε το 1-0.

Από εκτέλεση κόρνερ και δυνατή κεφαλιά του Χόλντινγκ, ο τερματοφύλακας των «μαυρόγατων» απέκρουσε και ο Ενκέτια από κοντά με το ριμπάουντ έδωσε το προβάδισμα στην Άρσεναλ.

Στο 27' ήρθε και το δεύτερο γκολ όταν ο Πεπέ είδε το overlap του Σοάρες από δεξιά κι εκείνος του έδωσε ξανά στην περιοχή με τον Ιβοριανό να σκοράρει στην 100η του συμμετοχή με το λονδρέζικο κλαμπ για το προβάδισμα δύο τερμάτων στους «κανονιέρηδες».

Η Σάντερλαντ θα μπορούσε να έχει... παραδώσει τα όπλα, όμως, στο 31' ο Έμπλετον με προωθημένη μπαλιά βρήκε τον Μπρόουντχεντ που την κατάλληλη στιγμή και βλέποντας την έξοδο του Λένο έκανε τη λόμπα για το 2-1, δ'ίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Αυτό το νέο ενδιαφέρον δεν το επέτρεψε για πολύ η ομάδα του Αρτέτα που στο 49' ανέκτησε το αβαντάζ δυο τερμάτων. Οι Ταβάρες και Μπάλογκαν έπαιξαν το 1-2, ο πρώτος έκανε τη σέντρα, ο Ενκέτια το τελείωμα και το 3-1 για τους «κανονιέρηδες» του έβαλε σε θέση απόλυτου οδηγού για την εξασφάλιση της πρόκρισης στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ.

Μάλιστα, με το δεύτερο γκολ του στην βραδιά, ο Ενκέτια έφτασε στα 9 τέρματα στις 9 πιο πρόσφατες συμμετοχές του στον θεσμό, όντας ο... Mr. Carabao Cup! Τελικά θα έφτανε και στο χατ-τρικ – αφού πρώτα ο Έμπλετον είχε δοκάρι σε σέντρα/σουτ στο 55' – με εντυπωσιακό τακουνάκι για το 4-1.

Η φάση είχε ξεκινήσει με «τούνελ» του Πεπέ στον Χουμ και ωραία ντρίμπλα του σκόρερ σε αντίπαλό προτού στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με αριστοτεχνικό τρόπο στο 58'. Στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε ντεμπούτο με την ομάδα ανδρών της Άρσεναλ και ο 18χρονος μέσος, Τσάρλι Πατίνο, που είχε ξεκινήσει από τις ακαδημίες της Λούτον προτού βρεθεί στα τμήματα υποδομής της Άρσεναλ και φτάσει μέχρι και τους άνδρες. 

Και η μοίρα το είχε γραμμένο να χριστεί σκόρερ από ασίστ του Πεπέ στις καθυστερήσεις, για το πρώτο του τέρμα σε επαγγελματικό επίπεδο, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1 στο παιχνίδι! 

Κώστας Ζάλιαρης