Το Άρσεναλ – Σάντερλαντ σημαίνει… ρεκόρ Οζίλ, ενώ οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από ιστορικό ημίχρονο!

Λίγες ώρες απομένουν πλέον για την έναρξη της προημιτελικής φάσης του Λιγκ Καπ Αγγλίας, με την Άρσεναλ να φιλοξενεί την Σάντερλαντ στο «Έμιρεϊτς», την ώρα που οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από ένα… ιστορικό πρώτο ημίχρονο, κόντρα στην Λιντς!



Το Άρσεναλ – Σάντερλαντ σημαίνει… ρεκόρ Οζίλ, ενώ οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από ιστορικό ημίχρονο!

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που η Άρσεναλ τέθηκε αντιμέτωπη με την Σάντερλαντ σε όλες τις διοργανώσεις. Αρκετές είναι οι διαφορές που παρουσιάζουν πλέον οι δύο ομάδες, όμως όπως και τότε, έτσι και τώρα, η αναμέτρηση θα λάβει χώρα στο «σπίτι» των Λονδρέζων.

Στο «Έμιρεϊτς», το οποίο είναι… αήττητο από τις 28 Αυγούστου και αναμένεται να παραμείνει έτσι, αν ο Μικέλ Αρτέτα πανηγύρισε την 12η επικράτησή του απέναντι στην Σάντερλαντ, είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής.

Τι συνέβη όμως την τελευταία φορά που οι δυο τους αναμετρήθηκαν; Η Άρσεναλ επικράτησε με 2-0 και ο Μεσούτ Οζίλ δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες από όλους τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί έστω και σε ένα ματς της Premier League από το 1992 και έπειτα.

«Έφτιαξε» 12 φάσεις για την ομάδα του, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ και μοίρασε μία ασίστ για τον Αλέξις Σάντσες, στη νίκη της Άρσεναλ με 2-0, υπό τις οδηγίες του Ουνάι Έμερι!

Το ρεκόρ αυτό έρχεται να συνδυαστεί με την εκπληκτική εμφάνιση της Άρσεναλ κόντρα στην Λιντς στο «Έλαντ Ρόυντ». Ένα απίστευτο πρώτο μέρος, με τους «κανονιέρηδες» να κάνουν ρεκόρ τελικών προσπαθειών στο εναρκτήριο 45άλεπτο, έχοντας σουτάρει σε 11 περιπτώσεις εντός εστίας.

Κάνοντας λοιπόν ένα «κολάζ» στα δύο γεγονότα, ο συνδυασμός που προκύπτει ίσως «φοβίζει» την Σάντερλαντ! Μιλάμε για το καλύτερο ρεκόρ αγγλικής ομάδας σε πρώτο μέρος στον 21ο αιώνα, την ώρα που στο τελευταίο ραντεβού τους, ένας παίκτης της Άρσεναλ δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις όσο κανένας άλλος (Μεσούτ Οζίλ)! Μένει να δούμε αν κάτι από τα δύο θα επαναληφθεί…

Δημήτρης Μανάκος